ΜΟΥΣΙΚΟ-ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ - ΑΛΙΚΗ ΚΑΓΙΑΛΟΓΛΟΥ «ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΔΕΙΑ ΣΤΗ ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ»

Αύγουστος 10, 2018 Add new comment
jumbo-banner
Στο πλαίσιο των Ιπποκρατείων 2018, την Κυριακή 12 Αυγούστου 2018 και ώρα 21.00, στο Ρωμαϊκό Ωδείο, η Ένωση Κώων Αθηνών «Ο Ιπποκράτης» και ο Πνευματικός Όμιλος «Ο Φιλητάς», με την υποστήριξη του ΔΟΠΑΒΣ, διοργανώνουν την εκδήλωση «Από τη Μήδεια στη Λυσιστράτη», με την μοναδική Αλίκη Καγιαλόγλου.
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα Μουσικο-Θεατρική Παράσταση, η οποία βασίζεται σε κείμενα του Αριστοφάνη, του Ευριπίδη και του Σοφοκλή - μέσα από τις μεταφράσεις των Κ. Βάρναλη, Β. Ρωτά, Κ. Μοίρη, Γ. Χειμώνα, Γ. Βαρβέρη κ.ά., καθώς και στις περίφημες και πασίγνωστες μουσικές που συνέθεσαν, εμπνευσμένοι από αυτά, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μ. Θεοδωράκης, ο Χ. Λεοντής, ο Δ. Σαββόπουλος, ο Γ. Κουρουπής κ.ά.
Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά , στο Θέατρο του Φρυνίχου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΕΛΦΩΝ», στο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ της Αθήνας, καθώς και σε άλλα Φεστιβάλ της Ελλάδας.
Η ιδέα, η επιλογή κείμενων και χορικών, η ερμηνεία καθώς και το στήσιμο της παράστασης έχει γίνει από την Αλίκη Καγιαλογλου. Τη διδασκαλία ερμηνείας κείμενων ο Δήμος Αβδελιώδης. Παίζει και τραγουδά ένα εξαιρετικό τρίο μουσικών (Πιάνο, κλασσική κιθάρα και κρουστά). Την παραγωγή έχει αναλάβει η «ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑ ΚΙΝΕΙ», Α.Κ.
Η Αλίκη Καγιαλόγλου σημειώνει για᾽ αυτό της το εγχείρημα:
Κάθε φορά που δίνω αυτή την παράσταση, εύχομαι και ελπίζω οι θεατές να ανακαλύψουν κάτι, που θα αξίζει, να διατηρήσουν στη μνήμη τους. Οι καιροί είναι δύσκολοι, οι αξίες έχουν κλονιστεί και έχει βαθιά πληγωθεί ο ψυχισμός μας. Οπότε ας πιστέψουμε ξανά τον Αριστοφάνη. «Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΑΣ ΒΕΛΤΙΟΥΣ ΠΟΙΕΙ», έλεγε…
Προπώληση εισιτηρίων:
Βιβλιοπωλείο η Έκφραση, Πλατεία Κονίτσης, Κως- κόστος εισιτηρίου: 10 €
Εισιτήρια θα διατίθενται και την ημέρα της εκδήλωσης στην είσοδο του Ρωμαϊκού Ωδείου- κόστος εισιτηρίου 12€
Θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι η εκδήλωση έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς μέρος των εσόδων θα διατεθούν για τα συσσίτια της Μητροπόλεως Κώου και Νισύρου, εις μνήμη των νεκρών στο Μάτι Αττικής την 23η Ιουλίου 2018.
Προσβλέπουμε στην ενεργό συμμετοχή όλων!
Εκ μέρους του ΔΣ
Η Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Νινέττα Μανούση Μαργιάννα Χαματζόγλου
Φωτογραφία του χρήστη Ένωση Κώων Αθηνών "Ο Ιπποκράτης".

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot
No Internet Connection