Menu
Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κω

Συνεδρίαση του Συντονιστι…

Συνεδριάζει αύριο ...

Οκτώ συγκλονιστικές φωτογραφίες που θα μας πείσουν ότι πρέπει να φοράμε πάντα κράνος

Οκτώ συγκλονιστικές φωτογ…

Το κράνος σώζει ζωές...

Δοκιμάζεται το «Android O» - Το επόμενο λειτουργικό σύστημα της Google

Δοκιμάζεται το «Android O…

Διαθέσιμο στους πρ...

Οδηγός αυτοπεποίθησης για τα ζώδια

Οδηγός αυτοπεποίθησης για…

ΚΡΙΟΣ Το να θέλει...

Αυτά θα κάνει ένας άντρας για να σε ξεπεράσει

Αυτά θα κάνει ένας άντρας…

Aν πιστεύεις πως έ...

H Ευρώπη καλωσορίζει την Αστυπάλαια

H Ευρώπη καλωσορίζει την …

Στις φετινές εορτα...

Δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ ζητούν οι δήμαρχοι 13 μικρών νησιών

Δωρεάν πρόσβαση στο ίντερ…

Δωρεάν πρόσβαση στο ...

Ανακοίνωση ΔΕΔΔΗΕ για το οικιακό τιμολόγιο -Ισχύει από 1/05 έως 31/10

Ανακοίνωση ΔΕΔΔΗΕ για το …

Ο ΔΕΔΔΗΕ υπενθυμίζ...

Έκθεση Σχεδιασμού και Αποτίμησης του Προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω» του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κω

Έκθεση Σχεδιασμού και Α…

Α. Γενικά Στοιχεία...

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ: Μείωση στο 15% του φόρου των επιχειρήσεων (!!!)

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ: Μ…

Ο Αμερικανός υπ. Οικ...

Νέα ανακοίνωση από τη NASA – Ανακαλύφθηκε εξωπλανήτης που μοιάζει με τη Γη - ΦΩΤΟ

Νέα ανακοίνωση από τη NAS…

Επιστήμονες της NA...

Σε ποιο ελληνικό νησί θα γυριστεί το γαλλικό Big Brother

Σε ποιο ελληνικό νησί θα …

Στο αποκορύφωμά το...

Prev Next

Σειρά επαφών του Νεκτάριου Σαντορινιού με τοπικούς φορείς στη Σύρο

Σειρά επαφών του Νεκτάριου Σαντορινιού με τοπικούς φορείς στη Σύρο
jumbo-banner

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επισκέφθηκε χθες (20/04/17), το νησί της Σύρου. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός είχε την ευκαιρία, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων, Αντώνη Συρίγγο, να συναντηθεί με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παραγωγικούς φορείς του νησιού και με τον Διοικητή της 6ης ΠΕΔΙΛΣ, Πλοίαρχο κ. Γκύζη Ιάκωβο.

Επίσης, συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσε το επιμελητήριο Κυκλάδων με θέμα την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους, με κεντρικό ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα για την Διαχείριση του Ιδιωτικού Χρέους, κ. Φώτη Κουρμούση.

Ο Υφυπουργός είχε την ευκαιρία, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, να συναντηθεί, αρχικά, με τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργο Λεονταρίτη, με τον οποίο συζήτησαν τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικές περιοχές. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός παρέθεσε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σχετικά με την αναμόρφωση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων, την επικείμενη λειτουργία των υδατοδρομίων και τον στόχο για υδατική αυτονομία των άνυδρων νησιών.

Στη συνέχεια των επαφών που είχε στη Σύρο, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, επισκέφθηκε το Δημαρχείο του νησιού όπου συζήτησε με τον Δήμαρχο Ερμούπολης, κ. Γιώργο Μαραγκό, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Γιώργο Δούναβη καθώς και με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, κ. Δημήτρη Κοσμά. Η συζήτηση κινήθηκε, βασικά, γύρω από το πολύ σημαντικό θέμα του πολεοδομικού σχεδίου του Δήμου Ερμούπολης, το οποίο πρόσφατα εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και έτσι σύντομα οδεύει προς λύση ένα ζήτημα που ταλάνιζε την τοπική κοινωνία για πολύ καιρό. Επιπλέον, στη συνάντηση αναφέρθηκε και το εξίσου σοβαρό θέμα του master plan του Λιμανιού της Σύρου. Αυτή τη στιγμή, αναμένεται να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να προχωρήσει η διαδικασία έγκρισής του και έτσι να ανοίξει ο δρόμος προς την υλοποίηση των έργων αναβάθμισης του λιμανιού, που θα σημάνουν και την αναπτυξιακή άνοδο του νησιού. Ο Υφυπουργός, ενημερώθηκε, επίσης, για το αίτημα του Δήμου για επέκταση του αεροδρομίου Σύρου.
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συνάντηση που είχε ο Νεκτάριος Σαντορινιός με το Προεδρείο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, όπου συζητήθηκαν οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων των νησιών και την τόνωση της ανταγωνιστικότητας.
Η επίσκεψη του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, έκλεισε με την παρουσία του και τον χαιρετισμό που απεύθυνε σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Κυκλάδων με κεντρικό ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα για την Διαχείριση του Ιδιωτικού Χρέους, κ. Φώτη Κουρμούση.
Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, στην ομιλία του, στάθηκε ιδιαίτερα στα ζητήματα της Νησιωτικής Πολιτικής, τα οποία χαρακτήρισε πολυεπίπεδα. Η Νησιωτική Πολιτική, είπε, δεν είναι μια μονοδιάστατη πολιτική, απαιτεί παρεμβάσεις από όλα τα πεδία της Διοίκησης και χρειάζεται γενναίες πρωτοβουλίες στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Ανάπτυξη, στα ανοιχτά θέματα της Ενέργειας και του Τουρισμού. Η δική μας Κυβέρνηση, υπογράμμισε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, έχει δεσμευτεί για την τήρηση του Άρθρου 101 του Συντάγματος και για την εφαρμογή ιδιαίτερων Νησιωτικών Πολιτικών που θα απαντήσουν σε όλα εκείνα τα προβλήματα που καθημερινά καλείται ο νησιώτης να αντιμετωπίσει. Προς αυτή την κατεύθυνση, συμπλήρωσε, έχουμε διαμορφώσει ένα πλαίσιο δράσεων ανά Υπουργείο, στο πλαίσιο των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού από την Νίσυρο, που προσπαθούμε να υλοποιήσουμε με στόχο να αντιστρέψουμε το αρνητικό κλίμα που βίωνε για πολλά χρόνια ο νησιώτης και που ήταν αποτέλεσμα τόσο των αντίξοων αντικειμενικών συνθηκών, αλλά πολύ περισσότερο της έλλειψης, μέχρι τώρα, κυβερνητικής βούλησης για ενίσχυση των νησιών.

Αναφορικά, τέλος, με το ζήτημα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων- το θέμα δηλαδή της εκδήλωσης- ο Νεκτάριος Σαντορινιός σχολίασε πως η Ειδική Γραμματεία για τη Διαχείριση του Ιδιωτικού Χρέους και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχουν σκοπό να περιοδεύσουν στα περισσότερα νησιά, ώστε να ενημερώσουν δια ζώσης και διεξοδικά τους νησιώτες για τις λύσεις που προωθούνται. Αυτή τη στιγμή, ανέφερε, ψηφίζεται ένα πολύ σημαντικό νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό χρεών, που θα ανακουφίσει εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους και μικρομεσαίους επαγγελματίες από χρέη που έχουν συσσωρευτεί από την αρχή της κρίσης προς το Δημόσιο, τους ασφαλιστικούς φορείς, τις τράπεζες ακόμη και άλλους ιδιώτες. Οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, συμπλήρωσε, μπορούν να δώσουν μια νέα ώθηση και διέξοδο στην οικονομία και να βοηθήσουν ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της ανεργίας. Στόχος μας ήταν και είναι, είπε εμφατικά ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. η στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης, την οποία θεωρούμε την ραχοκοκαλιά της εθνικής μας οικονομίας. Μέσα από λύσεις και διεξόδους που σχεδιάζονται, ο μικρομεσαίος ελεύθερος επαγγελματίας μπορεί τώρα πια να ξεφύγει από το φάσμα της χρεωκοπίας που τον ενέταξαν οι καταστροφικές πολιτικές των προηγούμενων ετών.

eshopkos-small
pizzacon-small
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

H Kostoday.com δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο, καθώς θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του, χωρίς να σημαίνει ότι αυτές εκφράζουν την ηλεκτρονική μας εφημερίδα. Σχόλια υβριστικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση. Παρακαλούμε πολύ προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια. Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

loading...
επιστροφή στην κορυφή