arxiki selida

Παρερμηνεύθηκαν δηλώσεις του περιφερειάρχη για τα «κλειστά κέντρα» – Γ. Xατζημάρκος: Προσπάθεια συκοφάντησης

Φεβρουάριος 29, 2020 Σχολιάστε πρώτοι!
eody-banner
jumbo-banner
banner

Παρερμηνεύοντας τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου σε δελτίο ειδήσεων του STAR Channel, και θεωρώντας ότι τάσσεται υπέρ της δημιουργίας κλειστών κέντρων φιλοξενίας προσφύγων & μεταναστών στη Ρόδο, ορισμένοι κάτοικοι του νησιού πραγματοποίησαν «μηχανοκίνητη διαμαρτυρία» στο κέντρο της πόλης, το βράδυ της Πέμπτης.
Χθες το μεσημέρι, ο κ. Χατζημάρκος κάλεσε στο γραφείο του όσους συμμετείχαν στην κινητοποίηση. Τους εξήγησε τις θέσεις της περιφερειακής αρχής σχετικά με τη μετατροπή των ανοιχτών δομών που υπάρχουν στην Κω και στη Λέρο σε κλειστές και κατέστησε σαφές ότι ουδέποτε αναφέρθηκε στη Ρόδο μιλώντας στο STAR, όπως κάποιοι θέλουν να παρουσιάζουν. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ευχάριστο και ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα με τους «αναστατωμένους» Ροδίτες να αντιλαμβάνονται πλέον τι πραγματικά πρεσβεύει η περιφερειακή αρχή του Γιώργου Χατζημάρκου σχετικά με τις κλειστές δομές, την αποσυμφόρηση των νησιών και τη διαχείριση του ζητήματος στο σύνολό του.
Μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε ότι προφανώς παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του από κάποιους, όμως ορισμένοι άλλοι σκόπιμα παρερμήνευσαν τα λεγόμενά του, βάζοντας στο στόμα του λόγια που δεν είπε ποτέ! Τόνισε δε ότι ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, δεν προσφέρεται για καπηλεία και ότι μία διαιρεμένη κοινωνία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις που ξεδιπλώνονται μπροστά της.
«Είχαμε συνάντηση με συμπατριώτες μας, οι οποίοι έπεσαν θύματα παρεξήγησης ή παρερμηνείας αν προτιμάτε. Στην περίπτωση κάποιων, επρόκειτο για μία ανθρώπινη παρερμηνεία, ωστόσο για κάποιους ελάχιστους δεν ήταν παρερμηνεία. Το έκαναν επίτηδες.
Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες, τις παρουσιάζουμε συνεχώς δημόσια, με ένα τρόπο επίμονο και αυτό επειδή θέλουμε οι πολίτες να γνωρίζουν τι είναι αυτό το οποίο υπηρετούμε! Ένας από τους λόγους που το κάνω με τέτοιο πάθος, είναι επειδή δεν θέλω κανείς να πέσει στην παγίδα των παρερμηνειών. Πρόκειται για δύσκολη δουλειά, όμως είμαστε εδώ να τα αντιμετωπίζουμε όλα.
Το ζήτημα είναι μεγάλο και δεν προσφέρεται για καπηλεία. Έχουμε μπροστά μας μεγάλες προκλήσεις, ίσως και πολύ μεγαλύτερες από αυτές που μέχρι σήμερα έχουμε αντιμετωπίσει. Ο καθένας θα πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί ώστε να μη τα διαχειριστούμε όλα αυτά διαιρεμένοι. Επαναλαμβάνω ότι η θέση μας είναι κρυστάλλινη και προστατεύει όλα τα νησιά», δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος και συνέχισε λέγοντας ότι η εκμετάλλευση της παραμικρής ευκαιρίας αναμέτρησης, όταν υπάρχει ένδεια επιχειρημάτων, βλάπτει τελικά τον ίδιο μας τον τόπο!

Αναλυτικότερα ο περιφερειάρχης, δήλωσε τα εξής:
«Τα τελευταία 24ωρα βρέθηκε η Ρόδος στο επίκεντρο… Η πολιτική μας προστατεύει όλα τα νησιά και τα δύο για τα οποία γίνεται η συζήτηση σχετικά με τη μετατροπή των δομών από ανοιχτές σε κλειστές, την Κω και την Λέρο. Έχουμε δηλώσει ότι η θέση μας είναι η αποσυμφόρηση, το κλείσιμο των ανοιχτών δομών, η μετατροπή των σημερινών ανοιχτών δομών στη Λέρο και στην Κω σε κλειστές με τη μέγιστη χωρητικότητα να ανέρχεται στους 3.000 αθροιστικά από τις 8.500 που είναι αυτή τη στιγμή, η ενίσχυση της φύλαξης στα σύνορα και της διαδικασίας ανάσχεσης, ενίσχυση της υπηρεσίας ασύλου και επιτάχυνση των διαδικασιών. Είναι πολλά τα επίπεδα των απαιτούμενων παρεμβάσεων και για όλα αυτά έχουμε τοποθετηθεί με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο.
Με το να καταφεύγουμε σε αξιοποίηση της όποιας ευκαιρίας αναμέτρησης ή άσκησης αντιπολίτευσης, όταν έχουμε ένδεια επιχειρημάτων, δεν κάνουμε καλό στον τόπο μας. Τις μεταξύ μας διαφορές μπορούμε να τις λύσουμε με πολλούς άλλους τρόπους εκτός από το να βλάπτουμε τον τόπο μας και την πατρίδα μας».
Νωρίτερα χθες το πρωί, ο κ. Χατζημάρκος είχε αναρτήσει βίντεο στην προσωπική του σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διευκρινίζοντας ότι δεν τοποθετήθηκε ποτέ υπέρ της δημιουργίας κλειστού κέντρου φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών στη Ρόδο. Σε αυτό το βίντεο έκανε λόγο για εκστρατεία συκοφάντησης της περιφερειακής αρχής και του ίδιου.
«Από εχθές βρίσκεται σε εξέλιξη μία εκστρατεία συκοφάντησης της περιφερειακής αρχής και του προσώπου μου με αφορμή την παρουσία μου σε δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού STAR, όπου σε συζήτηση με τη δημοσιογράφο, εάν συμφωνώ ή όχι με τη μετατροπή των σημερινών ανοιχτών δομών σε κλειστές στα νησιά, όπου υπάρχουν και λειτουργούν αυτές, στη Λέρο και στην Κω, απάντησα πώς ναι, συμφωνώ. Ουδέποτε αναφέρθηκε η λέξη Ρόδος, την οποία κάποιοι έβαλαν στο στόμα μου.
Η θέση μας είναι καθαρή όχι μόνο για τη Ρόδο, αλλά για όλα τα νησιά της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου. Η περιφερειακή αρχή Ν. Αιγαίου αγωνίζεται για την αποσυμφόρηση των νησιών, αγωνίζεται για το κλείσιμο των ανοιχτών δομών και αυτό ως προϋπόθεση για την αποδοχή των πέντε κλειστών δομών που έχουν εξαγγελθεί ότι θα γίνουν σε πέντε νησιά της Ελλάδας, εκ των οποίων μόνο δύο στο Νότιο Αιγαίο, η Κως και η Λέρος. Προϋπόθεση είναι το κλείσιμο των ανοιχτών δομών και η αποσυμφόρησή τους ώστε να απαλλαγούν τα νησιά από το δυσανάλογο βάρος που κλήθηκαν να σηκώσουν», ανέφερε ο κ. Χατζημάρκος και κατέληξε λέγοντας ότι τώρα που φαίνεται να πλησιάζουμε στο στόχο της αποσυμφόρησης των νησιών, θα έπρεπε όλοι να είναι ενωμένοι!
Συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής: «Τόσο ο αγώνας ο δικός μου, όσο και των συνεργατών μου, είναι να αποκατασταθεί η αδικία εις βάρος των νησιών μας και τώρα που φαίνεται ότι μάλλον πλησιάζουμε το στόχο της αποσυμφόρησης δεν χωρά καπηλεία. Και θα έπρεπε ο στόχος αυτός να μας ενώνει. Εάν δεν είμαστε διαιρεμένοι, όπως συνήθως, μπορούμε να επιτύχουμε σημαντικότερα αποτελέσματα».

 

Πηγή:www.dimokratiki.gr

Προσθήκη νέου σχολίου
Tο kostoday.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

p 3

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot