Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Φλεβάρης αναφέρει τα εξής:
Η γνώριμη σε όλους εικόνα του ταχυδρόμου έχει συνδεθεί με αναμνήσεις και βιώματα που αγγίζουν την ψυχή όλων όσων περίμεναν με ανυπομονησία ένα γράμμα, ένα δέμα ή πιο απλά τη δύναμη της επικοινωνίας με τον παραδοσιακό και γοητευτικό εκείνο τρόπο που περνώντας από το έτος 1828, έφτασε ως το 2021. Η εργασία και η προσφορά του ταχυδρόμου και των ταχυδρομείων προς την κοινωνία και την οικονομία υπήρξε ανεκτίμητη.
Αυτό τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Φλεβάρης στην αντιπροσωπεία των ταχυδρομικών υπαλλήλων που τον επισκέφτηκαν σε προγραμματισμένη συνάντηση για να εκφράσουν τις ευχές τους για το νέο έτος και παράλληλα την αγωνία και τον προβληματισμό τους για τις αλλαγές που έρχονται και τις δυσκολίες που θα επιφέρουν στην άσκηση του επαγγέλματος και στον αριθμό των απασχολούμενων ταχυδρόμων στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου μετά την ψήφιση του Ν. 4758 ΦΕΚ Α 242/4.12.2020 και γενικότερα με την τάση μείωσης ταχυδρομείων και ταχυδρομικών των ΕΛΤΑ.
Ειδικότερα η αντιπροσωπεία των ταχυδρομικών υπαλλήλων αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Τσαμπίκο Διακοσταματίου, Γενικό Γραμματέα κ. Νικόλαο Ζωγράφο, τον Ταμία Χαρίλαο Μιχαϊλίδη και τα υπόλοιπα μέλη του Σωματείου, εξέθεσε τη διαφωνία των εργαζομένων για συγκεκριμένες ρυθμίσεις που αν εφαρμοστούν θα επιβαρύνουν την εξυπηρέτηση των πολιτών, των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση του εμπορικού κόσμου.
Ειδικότερα η αντιπροσωπεία των ταχυδρομικών υπαλλήλων ανέφερε ότι στην πόλη της Ρόδου αλλά και στα υπόλοιπα νησιά υπάρχει μια φθίνουσα πορεία των απασχολούμενων ταχυδρόμων. Στην πόλη της Ρόδου το 2013 εργαζόταν 25 ταχυδρόμοι στην διανομή.
Το 2019 ο αριθμός τους μειώθηκε στους 13, ενώ για το 2021 προβλέπονται 6 για να καλύψουν τις διανομές σε μια τεράστια περιοχή που περιλαμβάνει τα όρια της Δημοτικής περιοχής Ρόδου, την Δημοτική Ενότητα Κοσκινού και την περιοχή των Κρητικών στην Ιαλυσό. Αντίστοιχη μείωση θα υπάρξει στα νησιά και στις μεγάλες Κοινότητες των νησιών. Αντίστοιχα χαρακτηρίζονται από αστικά σε αγροτικά τα δρομολόγια και οι διανομές σε Κοινότητες κάτω των 7000 κατοίκων και εξ αντικειμένου εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία οι περισσότερες Κοινότητες των νησιών.
Όπως είπαν οι ταχυδρόμοι χαρακτηριστικά, ο κάτοικος της πόλεως Ρόδου δεν θα βλέπει πλέον τους ταχυδρόμους καθημερινά αλλά θα περνάνε κάποιες μέρες. Το αίτημα της αντιπροσωπείας κατά το μέρος που επηρεάζονται επιχειρήσεις, ο εμπορικός κόσμος και οι καταναλωτές είναι να μεταφερθεί το αίτημά τους προς το αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου στο πλαίσιο της νησιωτικότητας να αυξηθεί ο αριθμός που ορίστηκε το 2021 σε 6 μόλις ταχυδρόμους και αυτό να συμβεί σε όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου που έχουν ανάγκη τον ταχυδρόμο τους.
Επίσης το Σωματείο των εργαζομένων ΕΛΤΑ Δωδεκανήσου εκφράζει την αντίθεσή του στον περιορισμό και το κλείσιμο ταχυδρομικών καταστημάτων στα νησιά. Ειδικότερα ο σχεδιασμός των ΕΛΤΑ προβλέπει την μείωση των καταστημάτων από 670 πανελλαδικά σε 200. Στα Δωδεκάνησα σήμερα λειτουργούν 27 καταστήματα και το ερώτημα είναι, μετά την μείωση αυτή πόσα θα παραμείνουν σε λειτουργία. Ο κ. Φλεβάρης δήλωσε ότι θα μεταφερθούν τα αιτήματα στο αρμόδιο Υπουργείο και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις διεκδικήσεις των εργαζομένων.