Ενημέρωση για την νόσο της «λεγεωνέλλας»

Μάιος 16, 2018 Add new comment
jumbo-banner
Ένα φιλόδοξο επιμορφωτικό πρόγραμμα που έχει να κάνει με την κατάρτιση του προσωπικού των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στο θέμα της νόσου της λεγεωνέλλας, ανακοίνωσε χτες η Επόπτρια Δημόσιας Υγείας της ΠΝΑΙ κα Αμαλία Τζίκου.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Θωμάς Σωτρίλλης, λέγοντας:

«Θεωρούμε αναγκαία την έγκαιρη ενημέρωση και επιμόρφωση όσων εργάζονται σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στο θέμα της “Λεγεωνέλλας”. Είναι ένα μικρόβιο το οποίο κυκλοφορεί σε βρύσες, πισίνες και κυρίως σε χώρους μαζικής εστίασης ή μαζικής συνεύρεσης. Πολλές φορές δημιουργεί ανεξέλεγκτες καταστάσεις και σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Γι αυτό θεωρήσαμε πως η ενημέρωση και η έγκαιρη πληροφόρηση είναι απαραίτητη».
Η κα Τζίκου, είπε πως ετοίμασε μια πλατφόρμα η οποία αποτελεί ‘εργαλείο’ εκπαίδευσης:
«Αυτό που φτιάξαμε είναι ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΠΝΑΙ και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ζητήσει κωδικούς από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της ΠΝΑΙ και να το παρακολουθήσει. Απευθύνεται σε εργαζόμενους που απασχολούνται σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, σε άτομα που εργάζονται στο χώρο της συντήρησης, σε διευθυντικά στελέχη, σε στελέχη υπευθύνων για υγειονομικά θέματα σε ξενοδοχεία και γενικότερα στα τουριστικά καταλύματα. Είναι ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα το οποίο υπολογίζεται να είναι 12 ωρών, σε 4 ενότητες και κάποιος μπορεί να αποκτήσει βεβαίωση παρακολούθησης. Είναι ένα εργαλείο εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και αλληλεπίδρασης με τον πολίτη. Θεωρώ ότι αίρει ανισότητες, όπως η νησιωτικότητα και η οικονομική δυνατότητα του καθενός να συμμετέχει σε τέτοιο επιμορφωτικό πρόγραμμα καθώς παρέχεται δωρεάν».
Να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα δεν έχουν σημειωθεί κρούσματα της ‘Λεγεωνέλλας’ στην περιοχή μας, αλλά επειδή το μικρόβιο αυτό χαρακτηρίζεται ως πολύ επικίνδυνο, κρίνεται απαραίτητο να υπάρχει ενημέρωση και εκπαίδευση αφού καταγράφονται «αυξητικές τάσεις» σε παγκόσμιο επίπεδο.

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot
No Internet Connection