Δ.Σ- Ε.Ι.ΘΕ.Λ - Οι κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών, απέδειξαν ότι τίποτε δεν κατακτιέται χωρίς θυσίες.

Δεκέμβριος 11, 2019 Σχολιάστε πρώτοι!
jumbo-banner

Οι κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών, απέδειξαν ότι τίποτε δεν κατακτιέται χωρίς θυσίες. Έδειξαν επίσης ότι η δύναμη βρίσκεται στα χεριά του οργανωμένου εργατικού κινήματος, αρκεί αυτό το συμπέρασμα να γίνει συνείδηση. Αρκεί να διατρανώσουμε μέσα από την πράξη ότι χρειάζεται σύγκρουση και με τη μοιρολατρία, την ηττοπάθεια . Να δουλέψουμε κόντρα στη λογική που θα υπαγόρευε, ότι τίποτα δεν γίνεται , την λογική του εγωκεντρισμού, ο καθένας για την πάρτη του, που καλλιεργείται στα πλαίσια αυτού του εκμεταλλευτικού συστήματος για ευνόητους λόγους . Η επίμονη και στοχοπροσηλωμένη δράση της Ένωσης δίνει απάντηση σε όσους σπεύδουν να σβήσουν τα ίχνη που οδηγούν στη «ρίζα του κακού». Το κακό είναι η άθλια κατάσταση στον χώρο της υγείας και η ρίζα είναι οι αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων, το πετσόκομμα των κοινωνικών κρατικών παροχών, για την εξοικονόμηση ζεστού χρήματος που παραδίδεται στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Η κινητοποίηση έφερε στην δημοσιότητα για πολλοστή φορά τα προβλήματα των μονάδων υγείας και ιδιαίτερα του Κρατικού Θεραπευτηρίου-Νοσοκομείου Λέρου, τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, την επικίνδυνη υποστελέχωση της Παθολογικής, Γυναικολογικής κλινικής και του Ψυχιατρικού τομέα. Οι υποσχέσεις της ηγεσίας του υπουργείου, στην δημοτική αρχή του νησιού, για προκήρυξη θέσεων επικουρικού προσωπικού σαφώς δεν αποτελούν οριστική επίλυση των προβλημάτων. Η Ένωση επιμένει στην κάλυψη των θέσεων με μόνιμο προσωπικό και μονιμοποίηση των ήδη εργαζομένων συμβασιούχων. Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα, γιατί στον 21ο αιώνα με την ραγδαία αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας, τον αμύθητο πλούτο που παράγεται από τον λαό μας, είναι τόσο δύσκολο να καλυφτούν οι στοιχειώδεις ανάγκες σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, γιατί δεν προσλαμβάνεται μόνιμο προσωπικό, γιατί πετιέται στο κάλαθο των άχρηστων η πολύτιμη πείρα που έχει αποκτηθεί από εργαζόμενους, με την απόλυση τους. Από την στιγμή που οι ανάγκες σε προσωπικό είναι τόσο μεγάλες, γιατί δεν γίνονται μόνιμες προσλήψεις να καλυφτούν τα κενά και όχι ανακύκλωση της ανεργίας .Ρητορικά ερωτήματα αφού η απάντηση έχει ήδη προαναφερθεί.
Το Δ.Σ της Ε.Ι.ΘΕ.Λ αξιολογώντας, σε καθημερινή επικοινωνία με τα μέλη της Ένωσης, την πρόοδο η όχι της επίλυσης των προβλημάτων, επιφυλάσσεται για περαιτέρω κινήσεις στα πλαίσια των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης .
Προς ενημέρωση, η κοινοβουλευτική ομάδα του Κ.Κ.Ε κατέθεσε αναφορά στον Πρόεδρο της Βουλής για τον Υπουργό Υγείας, αυτούσιο τό κείμενο της Ένωσης με τα προβλήματα των μονάδων υγείας των νησιών μας.(επισυνάπτεται)
Το Δ.Σ της Ένωσης ευχαριστεί όλους τους εργαζόμενους και κατοίκους, που πήραν μέρος στην συγκέντρωση στο προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Λέρου την τέταρτη 4/12 καθώς επίσης και όλα τα μέλη της που στήριξαν τις κινητοποιήσεις .
Τέλος, τονίζουμε την στήριξη μας στις σημερινές κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας (παναττική στάση εργασίας την τετάρτη 11/12/2019) , καταγγέλλοντας με την σειρά μας την ηγεσία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου(Π.Ι.Σ),που παίζοντας τον ρόλο του λαγού πρωτοστατεί στην προώθηση των κυβερνητικών σχεδιασμών, για την πλήρη υποταγή της δημόσιας υγείας στα επιχειρηματικά συμφέροντα και την άγρια κερδοσκοπία .
Η Υγεία δεν είναι εμπορεύσιμο αγαθό και η προϋπόθεση για να αναβαθμιστεί και να εκσυγχρονιστεί αυτός ο ευαίσθητος τομέας, βρίσκεται στη διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού ρόλου της. Οι νοσοκομειακοί γιατροί θα δώσουν αγώνα, για να ανατρέψουν τα κυβερνητικά ευρωενωσιακά σχέδια λειτουργίας των νοσοκομείων ως νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, την σύνδεση τους με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες και με ιδιώτες επιχειρηματίες υγείας, την επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και την επίθεση στις σταθερές σχέσεις εργασίας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
Αυτή είναι η κατάντια της ηγεσίας του Π.Ι.Σ, να εκπορνεύει την επιστήμη μας στο όνομα των νόμων της αγοράς .
Όμως λογαριάζουν χωρίς τον ¨ξενοδόχο¨, τους γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων, τους εργαζόμενους υγειονομικούς, το σύνολο των εργαζομένων, τους αυτοαπασχολούμενους τους συνταξιούχους, γενικά την λαϊκή οικογένεια.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Η Ε. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                               Η ΤΑΜΙΑΣ
Γ.ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ                 Ε. ΦΟΥΡΝΑΡΗΣ                           Σ. ΔΗΜΟΥ                                 Β. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Προσθήκη νέου σχολίου
Tο kostoday.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot