Ποινή κάθειρξης 204 ετών και χρηματική ποινή 1,5 εκ. ευρώ σε 35χρονο “δουλέμπορο”!

Ιανουάριος 19, 2016

Ποινή κάθειρξης 204 ετών και δύο μηνών (εκτιτέα τα 25) και χρηματική ποινή ύψους 1.460.400 ευρώ επέβαλε χθες το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων στον Ουκρανό διακινητή μεταναστών C. A. του B. 35 ετών, που συνελήφθη στην Τήλο την 26η Αυγούστου 2015.

Σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών και σε χρηματική ποινή 1.500 ευρώ καταδικάστηκαν για παράνομη είσοδο στη χώρα οι ομοεθνείς συγκατηγορούμενοί του B. V. του Α. 34 ετών και S. O. του S. 23 ετών και η Ρωσίδα C. V. του S. 21 ετών

Οι ανωτέρω εντοπίστηκαν από τους λιμενικούς στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της νήσου Τήλου. Η προσπάθεια των διακινητών να εμφανιστούν ως τουρίστες, θέτοντας μάλιστα την 21χρονη για τον σκοπό αυτό σε «ειδική αποστολή» και συγκεκριμένα να απολαμβάνει ημίγυμνη τον ήλιο στην πλώρη του δουλεμπορικού, απέτυχε!
Οι λιμενικοί εντόπισαν στα αμπάρια του ιστιοφόρου σκάφους “SUNDOWNER”, τύπου καταμαράν, 64 Σύρους μετανάστες.

Το σκάφος κίνησε τις υποψίες και συνοδεία λιμενικών οδηγήθηκε στο λιμάνι του νησιού για τη διενέργεια ελέγχου.

Από τις καταθέσεις των μεταναστών προέκυψε ότι οι τρεις πρώτοι ήταν εκείνοι που τους μετέφεραν από τα απέναντι τουρκικά παράλια στην Τήλο, με το ιστιοφόρο.
Ο πρώτος διακινητής στην απολογία του παραδέχθηκε ότι αυτός ήταν ο κυβερνήτης του σκάφους, ενώ ο δεύτερος παραδέχθηκε ότι βοηθούσε τον κυβερνήτη στη διάρκεια του πλου.

Ως συνήγοροι υπεράσπισής τους παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Βασίλειος Μπακίρης και Σταύρος Σκάρος.
-Ποινή κάθειρξης 32 ετών και 2 μηνών (εκτιτέα τα 25) και χρηματική ποινή ύψους 36.500 ευρώ, επέβαλε το ίδιο δικαστήριο στον S. H. του Κ., που συνελήφθη στη θαλάσσια περιοχή «Θερμά» της Κω, την 17η Νοεμβρίου 2014 και περί ώραν 23.50.

Ο κατηγορούμενος μετέφερε από την Ντάτσα της Τουρκίας στην Κω, με πνευστό σκάφος, μήκους 7 μέτρων, έναν Ιρακινό και 13 Σύρους μετανάστες (10 άνδρες, μια γυναίκα και δύο παιδιά).

Ως συνήγορος υπεράσπισης του παρέστη η δικηγόρος κ. Νινέττα Κατσιμπρή.
-Στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Ρόδου, παραπέμφθηκε στο μεταξύ για να δικαστεί, ένας 15χρονος Σύρος, κατηγορούμενος για διακίνηση 24 μεταναστών, όταν χθες ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου διαπιστώθηκε η ανηλικότητα του, από επίσημο έγγραφο.

Το δικαστήριο διέκοψε την προσωρινή του κράτηση και διέταξε την επί διετία φύλαξη του σε ξενώνα ανηλίκων σε ίδρυμα του Βόλου, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.
Ο 15χρονος, είχε συλληφθεί στη Σύμη την 25η Μαρτίου 2015 ως κυβερνήτης ταχύπλοου σκάφους στο οποίο επέβαιναν 24 μετανάστες.
Οι μετανάστες, Συριακής καταγωγής, αποβιβάστηκαν στην περιοχή «Αγιος Γεώργιος».

Ως συνήγορος υπεράσπισης του παρέστη η δικηγόρος κ. Ειρήνη Φιλίππου.

dimokratiki.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot