Επίσκεψη σε δύο Δημοτικά σχολεία της Ρόδου στα πλαίσια των περιβαλλοντικών τους δράσεων στο Περιφερειακό φυτώριο Ν. Αιγαίου

Δεκέμβριος 02, 2014
Συγκεκριμένα ,την Τετάρτη και Πέμπτη 26 & 27  Νοεμβρίου  το 1ο & 7ο (Αμαράντειος) Δημοτικό σχολείο Ρόδου πραγματοποίησαν επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Περιφερειακού φυτωρίου με σκοπό την ξενάγηση και την ενημέρωση των μαθητών  σε θέματα περιβάλλοντος και γεωργίας.
fitorio1
Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους του θερμοκηπίου ,ενημερώθηκαν για τους τρόπους παραγωγής των φυτών και παρακολούθησαν τον τρόπο δημιουργίας νεαρών φυταρίων  πεύκων και κυπαρισσιών που θα χρησιμοποιηθούν στις δεντροφυτεύσεις της Περιφέρειας.

Τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα αρωματικά & θεραπευτικά φυτά αφού είδαν στην πράξη όλα αυτά που διδάχτηκαν στο σχολείο με την βοήθεια του Γεωπόνου  του  φυτωρίου κ. Νίκου Ρένεση.  
fiotiro2
Το φυτώριο της Περιφέρειας θέλει να είναι αρωγός στα θέματα περιβάλλοντος και γεωργίας σε συνεργασία με τα σχολεία ώστε τα παιδιά μέσω της βιωματικής διδασκαλίας να κατανοήσουν την σημασία της, τόσο σε θέματα προστασία της φύσης όσο και σε θέματα που αφορούν την παραγωγική διαδικασία αγροτικών προϊόντων.

Ο  Πρόεδρος
Μιχαήλ   Μπαριανάκης                 
                                                                                                

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot