Γεμάτη Ελλάδα ήταν η πασαρέλα του οίκου υψηλής ραπτικής Dior για τη συλλογή του 2022 στο Καλλιμάρμαρο. Οι πρώτοι επίσημοι καλεσμένοι άρχισαν να φτάνουν στον χώρο λίγο πριν τις 20:00.
Οι καλεσμένοι δεν ξεπέρασαν τους 400, εκ των οποίων οι 200 κατέφθασαν τις τελευταίες ημέρες από το εξωτερικό. Για την εκδήλωση αυτή, ο οίκος συνεργάστηκε στενά με Έλληνες αρχαιολόγους και τις αρμόδιες τοπικές αρχές για να διασφαλιστεί ο σεβασμός και η πλήρης και άνευ όρων διατήρηση του χώρου. Όπως επισημαίνουν οι άνθρωποι του οίκου μόδας η μοναδική αυτή εκδήλωση ενδυναμώνει περαιτέρω του πολύτιμους και δημιουργικούς δεσμούς μεταξύ του Dior και της Ελλάδας.
Δείτε την επίδειξη του Dior στο Καλλίμαρμαρο
Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά από την ιστοσελίδα του οίκου Dior.com και τους λογαριασμούς της εταιρείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μόνο στην πλατφόρμα του Instagram οι ακόλουθοι της Dior ξεπερνούν τα 36 εκατομμύρια στο Facebook αγγίζουν τα 18 εκατομμύρια.
Οι προετοιμασίες ήταν πυρετώδεις. Από νωρίς το πρωί, συνεργεία ετοίμαζαν το χώρο, το φωτισμό και τη διάταξη των θέσεων για τους προσκεκλημένους. Στην κορυφή του Παναθηναϊκού Σταδίου τοποθετήθηκαν δημιουργίες με τα σχέδια του οίκου στα χρώματα της Ελλάδας.
Η μονόλεπτη διαφημιστική καμπάνια του γαλλικού οίκου στο Youtube, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα, αποκαλύπτει μόνο μερικά από τα κομμάτια της νέας συλλογής. Το λευκό και το μπλε είναι μεταξύ των βασικών χρωμάτων στα σχέδια που εμπνεύστηκε η καλλιτεχνική διευθύντρια, Μαρία Γκράτσια Κιούρι. Άλλωστε με τη συλλογή, υπό τον τίτλο Cruise 2022, o οίκος Dior αποτίει φόρο τιμής στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και εξυμνεί τον αρχαίο πολιτισμό της Ελλάδας.
Προτομές, κίονες και χιτώνες είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία έμπνευσης για τη συλλογή που παρουσιάζεται απόψε. Η Μαρία Γκράτσια Κιούρι πήρε την απόφαση να αφιερώσει μια από τις δουλειές της στην Ελλάδα όταν -ψάχνοντας το αρχείο του Christian Dior- είδε μια φωτογραφία του 1951 με τα μοντέλα του στην Ακρόπολη. Έτσι επισκέφθηκε την Ελλάδα και το προηγούμενο διάστημα περιηγήθηκε τους αρχαιολογικούς χώρους των Δελφών, της Κνωσού, του Ακρωτηρίου της Σαντορίνης και της Ελευσίνας.