Απέραντος καταυλισμός μεταναστών το λιμάνι του Πειραιά - Έφτασαν ακόμα 1.700 πρόσφυγες

Φεβρουάριος 24, 2016

Ασφυκτική είναι η κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας, με χιλιάδες πρόσφυγες να εισρέουν καθημερινά στα ελληνικά νησιά και να μεταφέρονται με πλοία στον Πειραιά. Ωστόσο, βρίσκονται εγκλωβισμένοι, καθώς αδυνατούν να συνεχίσουν το δρόμο τους από τη στιγμή που τα Σκόπια έκλεισαν τα σύνορα. 

Μόνο σήμερα, στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν το πρωί της Τετάρτης (24/02/2016) δύο επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία, μεταφέροντας μετανάστες και πρόσφυγες από νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

AdTech Ad

Συγκεκριμένα το «Αριάνδη 2» μετέφερε 1.692 άτομα από Μυτιλήνη και Χίο και 13 άτομα το "Βlue star 2" από την Κω. Οι περισσότεροι από τους μετανάστες και πρόσφυγες φιλοξενούνται προσωρινά στους δύο επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ ενώ άλλοι αναμένεται να μεταφερθούν στα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας.

Ωστόσο, τα κέντρα φιλοξενίας σε Σχιστό και Ελληνικό έχουν γεμίσει, η πλατεία Βικτωρίας επίσης και επικρατεί αλαλούμ με το ποιοι μπορούν να φύγουν για Ειδομένη και ποιοι όχι.

Ο συνολικός αριθμός των μεταναστών που έχει καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά τις τελευταίες τρεις ημέρες ανέρχεται στις 9.000 οι οποίοι με δεδομένη την ασφυξία και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τη «διαλογή» που γίνεται στην Ειδομένη έχουν εγκλωβιστεί σε διάφορα σημεία της χώρας.

Απέραντο hot spot χθες η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας

Χαρακτηριστικές της κατάστασης που επικρατεί ήταν οι χθεσινές εικόνες από την Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας, όπου μετατράπηκε σε ένα απέραντο hotspot. Λεωφορεία με πρόσφυγες που κινούνταν προς την Ειδομένη ακινητοποιήθηκαν από την ΕΛΑΣ με αποτέλεσμα περίπου 2.000 πρόσφσυγες, οι 500 στο ύψος των Θηβών και οι υπόλοιποι 1.500 σε διάφορα σημεία της εθνικής οδού και στην είσοδο της Λαμίας να έχουν εγκλωβιστεί εκεί περιμένοντας τις εξελίξεις, το αν θα τους επιτραπεί να πάνε δηλαδή στα ελληνοσκοπιανά σύνορα ή θα τους γύρισουν πίσω στο Σχιστό ή στα Διαβατά.

Παρόμοια ήταν εικόνα και σε διάφορες πόλεις της Μακεδονίας, όπως η Κοζάνη και η Κατερίνη, με εκατοντάδες μετανάστες να οδηγούνται χωρίς καμία προετοιμασία μετά το μπλόκο από τις αρχές των Σκοπίων στα σύνορα με την Ελλάδα.

Και όλα αυτά ενώ σήμερα συγκαλείται, παρά τις έντονες αντιδράσεις της Αθήνας, διάσκεψη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων την οποία συγκάλεσαν οι Αυστριακοί υπουργοί Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς και Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ.

newsbomb.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot