Πανελλήνιες 2021 με ελάχιστη βάση εισαγωγής και διπλά μηχανογραφικά, τι ισχύει σε περίπτωση κρούσματος

Μάιος 11, 2021

Όλες οι ημερομηνίες κλειδιά για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2021, ποια η διαδικασία-πρωτόκολλο σε περίπτωση θετικού κρούσματος και οι δυο μεγάλλες αλλαγές για φέτος με ελάχιστη βάση εισαγωγής και διπλά μηχανογραφικά.

 

Σε τελική ευθεία έχουμε μπει πια για την έναρξη των φετινών πανελλαδικών εν μέσω κορονοϊού για μια ακόμη φορά. Όπως επιτάσσει το υγειονομικό πρωτόκολλο, προκειμένου οι εξετάσεις να διεξαχθούν ομαλά και πάνω απ' όλα με ασφάλεια έχουν προβλεφθεί ειδικά μέτρα όπως self tests, αποστάσεις ακόμα και συγκεκριμένη διαδικασία σε περίπτωση εύρεσης ενός θετικού κρούσματος.

Οι ημερομηνίες κλειδιά
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, οι πανελλαδικές ξεκινούν:

 

- Στις 14 Ιουνίου ξεκινούν οι πανελλαδικές για τα Γενικά Λύκεια
- Στις 15 Ιουνίου πανελλαδικές για τα Επαγγελματικά Λύκεια

Η παράταση του σχολικού έτους έχει ως εξής:

- Μέχρι την Παρασκευή 25 Ιουνίου για τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά

- Μέχρι την Παρασκευή 11 Ιουνίου για τα Γυμνάσια και Λύκεια

Ειδικό πρωτόκολλο για τα κρούσματα κορονοϊού και μέτρα προστασίας
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι θα ισχύσουν ειδικά πρωτόκολλα σε περίπτωση εντοπισμού κρουσμάτων κορονοϊού.

«Θα υπάρξει έγκαιρα και σε συνεργασία με τους ειδικούς και η ανακοίνωση ειδικών πρωτοκόλλων για όσα θα ισχύσουν σε περίπτωση εντοπισμού κρουσμάτων κορονοϊού λίγο πριν ή εν μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων», είπε συγκεκριμένα η Νίκη Κεραμέως.

Παραδοσιακά, όποιος υποψήφιος ασθενήσει στη διάρκεια των πανελλαδικών και δεν διαγωνιστεί σε κάποιο μάθημα ή μαθήματα, τότε εξετάζεται στα μαθήματα αυτά που έχασε στην περίοδο των επαναληπτικών εξετάσεων. Φέτος στον γρίφο των ασθενειών μπαίνουν και τα κρούσματα. Όταν μάλιστα στις πανελλαδικές θα συμμετάσχουν 100.000 νέοι, δεν αποκλείεται να προκύψουν διάφορα κρούσματα.

 


«Υπάρχει ένα συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο. Αν κάποιος πάθει οποιαδήποτε ασθένεια, τότε μπορεί να συμμετέχει στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου. Οι περεταίρω λεπτομέρειες θα δοθούν πλησιέστερα σε εκείνη την ημερομηνία».

Το σίγουρο πάντως είναι πως οι μαθητές θα προσέλθουν με self test, με σωστή απολύμανση όπως άλλωστε συμβαίνει ήδη με τα σχολεία, ενώ εξετάζεται και η δημιουργία περισσότερων εξεταστικών κέντρων προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός και να τηρηθούν αποστάσεις.

SELFTEST

Λειτουργία φροντιστηρίων για τους υποψηφίους
Πάντως ήδη από χθες έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους τα φροντιστήρια που βοηθούν τους μαθητές στην προετοιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων όσο το δυνατόν καλύυτερα δεδομένων μάλιστα των συνθηκών που έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

 


«Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών», επισημαίνεται συγκεκριμένα στη σχετική ανακοίνωση.

Ελάχιστη βάση εισαγωγής και διπλό μηχανογραφικό, οι δυο μεγάλες αλλαγές
Σχετικά με την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, η κ. Κεραμέως έχει δηλώσει ότι

«θα έχουμε παρεμβάσεις στις ελάχιστες ακαδημαϊκές προϋποθέσεις για να μην μπαίνουν φοιτητές με 1 και 2 και 3 σε πανεπιστημιακές σχολές. Γιατί το κάνουμε αυτό; Για να μην κοροϊδεύουμε τους φοιτητές ούτε εκείνους που μπαίνουν σε πανεπιστημιακές σχολές με τέτοιο βαθμό γιατί η συντριπτική πλειονότητα δεν θα τελειώσει τις σχολές, αλλά και να μην κοροϊδεύουμε τους υπόλοιπους φοιτητές στις σχολές αυτές ούτε να κοροϊδεύουμε τους πολίτες που πληρώνουν για να υπάρχει μια παροχή ουσιαστικής εκπαίδευσης. Μας νοιάζει να δίνουμε προοπτικές, διεξόδους, πρακτικές λύσεις, να ανοίγουμε το μέλλον για τα παιδιά».

Στην ουσία, η Υπουργός παραμένει ανυποχώρητη στο θέμα της ελάχιστης βάσης εισαγωγής σε μια προσπάθεια να θωρακίσει το κύρος των πανεπιστημιακών σπουδών και να ενισχύσει τη δυνατότητα του κάθε πανεπιστημιακού τμήματος να διαμορφώσει την ιδιαίτερη ακαδημαϊκή του φυσιογνωμία επιλέγοντας το συντελεστή της βάσης εισαγωγής που επιθυμεί».

Υπενθυμίζεται ότι για πρώτη φορά φέτος δίνεται η δυνατότητα για τους υποψηφίους να υποβάλουν παράλληλα

α) μηχανογραφικό για είσοδο σε ΑΕΙ, βάσει της επίδοσής του στις Πανελλαδικές εξετάσεις και

β) μηχανογραφικό για εγγραφή σε δημόσιο ΙΕΚ, βάσει του απολυτηρίου του και επιπλέον κριτηρίων σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας των ΙΕΚ».

Σε ό,τι αφορά το παράλληλο μηχανογραφικό, η Νίκη Κεραμέως είπε ότι αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει η δυνατότητα «να υποβάλλεται ένα μηχανογραφικό για εισαγωγή στο πανεπιστήμιο, μέσω Πανελλαδικών και ένα δεύτερο για εισαγωγή σε δημόσιο ΙΕΚ μέσω απολυτηρίου και κάποιων άλλων κανονισμών».https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/paideia/341288/antistrofi-metrisi-gia-tis-panellinies-me-elaxisti-vasi-eisagogis-kai-dipla-mixanografika-ti-isxyei-se-periptosi-kroysmatos

kalimnos

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot