Το ντέρμπι που... ένωσε τους οπαδούς των «αιωνίων»- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 3-4 ΤΟ 1990

Νοέμβριος 06, 2016
jumbo-banner

Ημέρα ντέρμπι σήμερα και πάμε μια βουτιά στο παρελθόν για να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νέοι όπως συνηθίζουν να λένε σε τέτοιες περιπτώσεις.

Όχι ένα, ούτε δύο αλλά εικοσιέξι χρόνια πίσω στο παλιό Καραϊσκάκης, όταν και διεξάχθηκε ένα από τα ντέρμπι «αιωνίων» που έμειναν στην ιστορία για πολλούς λόγους και κυρίως για το γεγονός ότι ένωσε τους οπαδούς των δύο ομάδων.

Ολυμπιακοί και Παναθηναϊκοί στην εξέδρα φώναζαν οι μεν στους δε: «είναι στημένο; Ναι.», καθώς και: «Πουλημένοι, πουλημένοι» .. και το σφύριγμα βρήκε τους πάντες να αποδοκιμάζουν και να πετούν πέτρες, μάρμαρα και άλλα αντικείμενα (μέχρι και φρούτα) προς όλους.... Και όλαν αυτά ενώ ο Παναθηναϊκός στον αγωνιστικό χώρο κέρδιζε με 4-3 τον Ολυμπιακό σ' ένα από τα πιο χορταστικά σε γκολ παιχνίδια της ιστορίας

Δεν συναντήσαμε απο τότε άλλο ντέρμπι που οπαδοί αντί να πανηγυρίζουν στα γκολ της ομάδας τους, αποδοκίμαζαν. Αιτία ο τρόπος και η συχνότητα που έμπαιναν τα γκολ. Μόλις σκόραρε ο Παναθηναϊκός ισοφάριζε ο Ολυμπιακός. Με χαρακτηριστική άνεση, με αβλεψίες των αμυντικών. Τελικά το γκολ του Σαμαρά στο 90' (δεν βρήκε απάντηση) και το «τριφύλλι» που ήταν καλύτερο πήρε τη νίκη

Το ντέρμπι που... ένωσε τους οπαδούς των «αιωνίων»

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Ίμρε Κόμορα (πεθερός του Ντέταρι) κατέβασε μια ομάδα χωρίς επιθετικούς (ο Αναστόπουλος ήταν στον πάγκο και ο Χατζίδης ήταν κάτι σαν κρυφός φορ), την στιγμή που ο Μπόνεφ είχε παρατάξει τον Παναθηναϊκό με τρεις κυνηγούς (Σαραβάκο, Βαζέχα και Σαμαρά)

Το κακό ξεκίνησε με το καθαρό δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού, στο 61', το οποίο αμφισβητήθηκε Ο Μαραγκός σούταρε, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έσκασε μέσα από τη γραμμή της εστίας του Ταληκριάδη, προτού φύγει, στη μικρή περιοχή.

Το ντέρμπι που... ένωσε τους οπαδούς των «αιωνίων»

Το παιχνίδι προς στιγμήν συνεχίστηκε κανονικά, ώσπου ο επόπτης Καμινάρης συνειδητοποιώντας με καθυστέρηση τι είχε γίνει, έφυγε προς τη σέντρα. Ο διαιτητής Μάκης Γερμανάκος, αφού πρότα κοίταξε δεξιά και αριστερά, σαστισμένος διέκοψε το ματς και με τα πολλά μέτρησε το γκολ. Ακολούθησε μπάχαλο, αλλά το ματς συνεχίστηκε.

Κατά την διάρκεια του οι διαμαρτυρίες εντάθηκαν, οι ρίψεις αντικειμένων το ίδιο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το παιχνίδι να διακοπεί άλλες δύο φορές, πριν τελικά ο διαιτητής αποσυρθεί (στο 81’) στα αποδυτήρια. Ένα από τα αντικείμενα που εκσφενδόνιζαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού χτύπησε τον 19χρονο τότε Αντώνη Νικοπολίδη στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Το ντέρμπι που... ένωσε τους οπαδούς των «αιωνίων»

Ο Νικοπολίδης αντικαταστάθηκε, τη θέση τού πήρε ο Αμπαδιωτάκης, ο Γερμανάκος άρχισε και πάλι το ματς (για να αποφευχθούν τα χειρότερα) και ο Τσαλουχίδης αμέσως ισοφάρισε. Οι παίκτες των δύο ομάδων πάτουσαν την αντίπαλη περιοχή σε κάθε επίθεση τους. Όταν ο Σαραβάκος έχασε σίγουρο γκολ μέσα από την περιοχή η «γιούχα» γενικεύτηκε

Ο Παναθηναϊκός σκόραρε τελικά με τον Αντωνίου, αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε και πάλι με τον Αποστολάκη (το φαινομενικά εύκολο σουτ κατέληξε αφού βρήκε σε μπουκάλι αντί για την αγκαλιά του Αμπαδιωτάκη στα δίχτυα). Ο Σαμαράς έσωσε την κατάσταση στο 90' με ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ και ηρέμησε τα οξυμένα πνεύματα

Το ντέρμπι που... ένωσε τους οπαδούς των «αιωνίων»

Ακολούθησαν και άλλα επεισόδια με την λήξη (την πλήρωσαν οι αστυνομικοί), τόσα που ανάγκασαν τον Αργύρη Σαλιαρέλη (ο ίδιος είχε επιτεθεί σε καμεραμάν) να αποφασίζει να κλείσει την Θύρα 7 για ένα διάστημα. Εκτός από το Νικοπολίδη τραυματίας αποχώρησε και ο Ντέταρι(που δέχτηκε πέτρα στο κεφάλι)

Τα παρατράγουδα συνεχίστηκαν για πολλές ημέρες και όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα δεν είχε άλλο θέμα συζήτησης. Παραθέτουμε χαρακτηριστικές φωτογραφίες από το αρχείο του ΙΝΤΙΜΕ, αλλά και το το ρεπορτάζ του «ΕΘΝΟΥΣ» την επόμενη ημέρα.

imerisia.gr



ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot