×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575

Με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου η Κως στο Μιλάνο και τη Στοκχόλμη

Φεβρουάριος 18, 2014
jumbo-banner

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Β.Ι.Τ. 2014 του Μιλάνου συμμετείχε ο Ενιαίος Φορέας Τουρισμού, προωθώντας εκτός από την Κω και τα νησιά της Νισύρου, Καλύμνου και Πάτμου, μιας που στην Ιταλική αγορά η ζήτηση για ημερήσιες εκδρομές, αλλά και συνδυασμό προορισμών είναι ιδιαίτερα υψηλή. Την οργάνωση και το κόστος κατασκευής του περιπτέρου, που φιλοξένησε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, ανέλαβε η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, ενώ για άλλη μια φορά τα ζαχαροπλαστεία «ΚΩΣ» και «Μους» προσέφεραν τοπικά γλυκά στους επισκέπτες που πέρασαν από το περίπτερο της Κω.

Παρά τις δυσκολίες που περνάει η Ιταλία, οι πολίτες της δεν βγάζουν τις διακοπές από τις προτεραιότητές τους, δείχνουν όμως να αλλάζουν κάποιες συνήθειες και να προσαρμόζονται στις ανάγκες και τις ευκαιρίες της εποχής. Έτσι, εμφανίζεται μεγάλη αύξηση στη ζήτηση καταλυμάτων τύπου all-inclusive από τις οικογένειες, που θέλουν να έχουν έλεγχο στο κόστος της καθημερινότητας κατά τις διακοπές τους. Αντιθέτως, οι ηλικιωμένοι αναζητούν ήσυχες μικρομεσαίες ξενοδοχειακές μονάδες κυρίως στα χωριά και τα γύρω νησιά, ενώ και οι νέοι προτιμούν τα επιπλωμένα studios και φθηνά ξενοδοχεία στην πόλη της Κω. Όλοι όμως, ανεξαρτήτως της επιλογής τους στα καταλύματα, θα αναζητήσουν χαμηλού κόστους αεροπορικά εισιτήρια για τη μεταφορά τους στην Κω.

Παράλληλα με την έκθεση του Μιλάνου, η Κως συμμετείχε σε άλλη μία προωθητική ενέργεια της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στη Στοκχόλμη, όπου για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε το “Grekland Panorama”, μια τουριστική διοργάνωση αποκλειστικά με ελληνικούς προορισμούς. Μεγάλη ήταν η ικανοποίηση τόσο των Κώων επιχειρηματιών που συμμετείχαν, όσο και όλων των Σκανδιναβών Tour Operators που ήταν παρόντες και για φέτος έχουν εξαντλήσει τις πωλήσεις των προγραμμάτων τους. Είναι πλέον ξεκάθαρη η τάση επιστροφής των Σκανδιναβών στην Κω και οι προωθητικές ενέργειες αυτού του είδους ενισχύουν ακόμη περισσότερο τη ζήτηση για τον τουριστικό μας προορισμό.

Δελτίο Τύπου ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΩ – ΝΙΣΥΡΟΥ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot