Νίκος Νασταχανίδης : η Κωακή κοινωνία χρειάζεται και απαιτεί λύσεις

Μάιος 16, 2019 Σχολιάστε πρώτοι!
jumbo-banner

Βρισκόμαστε στο τέλος της μεγαλύτερης σε διάρκεια περιόδου, στην ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πέντε χρόνια μετά, σχεδόν το σύνολο των συνδημοτών μας καταλογίζουν στην απερχόμενη δημοτική αρχή πρωτόγνωρη για τα πολιτικά δεδομένα και τις δυνατότητες του νησιού μας αδιαφορία, χαλαρότητα και ανικανότητα.
Αδιαφορία σε συνδυασμό με ανικανότητα στην επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας. Απουσία σχεδιασμού υποδομών που να δίνουν προοπτική στην ανάπτυξη. Χαλαρότητα, έλλειψη συνεργασίας και αδιέξοδη συγκρουσιακή λογική στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων που δημιούργησαν το προσφυγικό και ο καταστροφικός σεισμός προ διετίας.
Δήλωσαν και δηλώνουν καθημερινά αναρμόδιοι για τρέχοντα ζητήματα μείζονος σημασίας.
Τεράστιας σημασίας ζητήματα, όπως η αποκατάσταση των καταστροφών από τον σεισμό στο λιμάνι και τους αρχαιολογικούς χώρους δεν τους απασχόλησαν.
Ενώ μιλάνε για καθυστερήσεις στο επιβατηγό λιμάνι δεν φρόντισαν όπως έχουν υποχρέωση να εκδώσουν την πολεοδομική άδεια για το κτίριο επιβατών.
Επιπλέον αδιαφόρησαν για την αποκατάσταση του κρηπιδώματος στη μαρίνα, που επίσης χτυπήθηκε από το σεισμό, με κόστος που υπολογίζεται σε 800.000 ευρώ περίπου.
Δύο χρόνια μετά τον σεισμό και μόλις παρέλαβαν τη μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει επισήμως ακόμη το ύψος κάλυψης της ζημιάς από την ασφαλιστική εταιρεία που συνεργάζεται η μαρίνα, για τα χρήματα που απαιτεί η επισκευή των λαβωμένων υποδομών της.
Με τον τρόπο που διαχειρίστηκαν τη μαρίνα υπονόμευσαν τη βιωσιμότητά της. Το αποθεματικό της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου μας έφτασε στο ιστορικά χαμηλό 480.000 ευρώ περίπου σήμερα.
Η επόμενη μέρα είναι δύσκολη. Η νέα δημοτική αρχή και ο νέος Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς πρέπει να προχωρήσουν σε γρήγορες κινήσεις. Να σώσουν ότι προλάβουν.
Η μαρίνα, η μοναδική κατά το νόμο Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου μας να εξυγιάνει τα οικονομικά της, να δημιουργήσει ισχυρό αποθεματικό που θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξή της.
Η επιβίωση της μαρίνας θα κριθεί στην ανάπτυξή της, διαφορετικά θα μαραζώσει. Λειτουργία του δικτύου μαρινών και επιτάχυνση διαδικασιών για την επέκταση των λιμενικών της εγκαταστάσεων μπαίνουν σε προτεραιότητα.
Όλοι μαζί, πολίτες, Φορείς και Δήμος, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την εκάστοτε κεντρική εξουσία μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους. Κανένας δεν πρέπει να ξεχνά ότι η Κωακή κοινωνία απαιτεί τόσο από την τοπική όσο και από την κεντρική της διοίκηση.

Νίκος Νασταχανίδης

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Κω

Προσθήκη νέου σχολίου
Tο kostoday.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot