arxiki selida

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΚΑΛΑΚΗΣ: “Η Κως θα ασχοληθεί με τα πραγματικά της προβλήματα. Με ενότητα και συνεργασίες.”

Ιανουάριος 14, 2018 Σχολιάστε πρώτοι!
jumbo-banner
banner
Η καταπάτηση και η εκμετάλλευση ακινήτων του Δήμου, χωρίς αντίτιμο, δεν μπορεί να διεκδικεί δικαίωση. Αυτό δεν είναι κοινωνική οικονομία είναι αντικοινωνική συμπεριφορά.

Η επιμονή κάποιων να συνεχίσει να επιδοτεί ο Δήμος το ΔΗΡΑΣ με μισό εκατομμύριο ευρώ για να εισπράττουν κάποιοι το μισθό τους από ένα μέσο που δεν είναι βιώσιμο με αυτούς τους όρους, είναι η νοοτροπία που χρεοκόπησε την Ελλάδα.
Αυτές τις λογικές εκφράζουν άνθρωποι με τη νοοτροπία και την αντίληψη Καρανίκα αλλά και τα φθαρμένα πρόσωπα του χθες.
Τα πραγματικά προβλήματα όμως και οι προτεραιότητες της Κω είναι αλλού.
Όλοι όσοι αγαπούν αυτό το νησί, όλοι όσοι έχουν ιδέες και διάθεση ουσιαστικής προσφοράς στρέφουν την προσοχή τους στα πραγματικά προβλήματα.
Η Κως του 2023 δεν μπορεί να ασχολείται με το χρεοκοπημένο μοντέλο λειτουργίας του ΔΗΡΑΣ, με όλους αυτούς που θέλουν να εκμεταλλεύονται ακίνητα του Δήμου χωρίς να πληρώνουν, με νοσηρές νοοτροπίες και φιλοδοξίες.
Η Κως του 2023 έχει να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα, αυτά που αφορούν τους πολλούς και όχι τους λίγους, αυτά που έχουν ως σημείο αναφοράς το μέλλον και όχι το παρελθόν, όπως:
-Ο ολικός επανασχεδιασμός των λιμενικών εγκαταστάσεων. Η πρόταση που παρουσίασε ο Δήμος είναι ο μεγάλος στόχος για όλους μας. Έχει απόλυτα αναπτυξιακή διάσταση, είναι συνυφασμένη, ως προοπτική, με το μέλλον μας.
-Η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Κω, με χρήσεις γης που θα αναδεικνύουν μια άλλη Κω. Την Κω της ζωής, των ανθρώπινων ρυθμών. Την όμορφη Κω.
-Ο εμπλουτισμός και η ενίσχυση με νέα στοιχεία της τουριστικής ταυτότητας του νησιού, όπως το άνοιγμα σε νέες αγορές, η στόχευση σε συγκεκριμένες κατηγορίες τουριστών.
-Τα αναπτυξιακά έργα στην περιφέρεια της Κω, στα χωριά της Κω που εδώ και τρία χρόνια ήρθαν και πάλι στο προσκήνιο με έργα αλλά και δράσεις που αποφασίζονται και υλοποιούνται από τα τοπικά συμβούλια.
-Η βελτίωση των υποδομών, η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ασφαλτοστρώσεων και η συνέχιση του έργου του περιφερειακού.
-Η υλοποίηση ενός προγράμματος για την αναμόρφωση της σχολικής στέγης, με αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων που υπέστησαν ζημιές ή αντιμετωπίζουν προβλήματα από τη φθορά του χρόνου αλλά και με την κατασκευή νέων.
-Η έξοδος της Κω από τον χάρτη των hot spot. Το κέντρο αυτό της ντροπής πρέπει να κλείσει, αποτελεί στίγμα για το νησί μας αλλά και τον ανθρώπινο πολιτισμό.
Αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα, αυτά απασχολούν τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της Κω.
Με αυτά θα ασχοληθούμε εμείς, άνθρωποι της γενιάς μου αλλά και ενεργοί και δημιουργικοί πολίτες του νησιού που έχουν διάθεση προσφοράς, ιδέες, προτάσεις και όρεξη για δουλειά.
Η Κως δεν θα ασχοληθεί με τεχνητές εντάσεις. Θα ασχοληθεί με τα πραγματικά της προβλήματα.
Η Κως θα προχωρήσει μπροστά με συνεργασίες και ενότητα.
Προσθήκη νέου σχολίου
Tο kostoday.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot