ΟΡΑΜΑ προς Αστυνομικό Διευθυντή: με ποια εχέγγυα νομιμότητας η ΕΛΑΣ θα αναλάβει έναν τέτοιο ρόλο; Πλεονάζει ανθρώπινο δυναμικό;

Αύγουστος 06, 2018 Σχολιάστε πρώτοι!
jumbo-banner
Αξιότιμε κύριε Διευθυντά,
Απευθυνόμαστε σε εσάς με την ιδιότητά σας ως εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. ενός εκ των θεσμικών θεματοφυλάκων της νομιμότητας και της προάσπισης των δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών έτσι όπως αυτά πηγάζουν από το Σύνταγμά μας.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της δημοτικής αρχής Κω το βάρος τόσο της απόφασης όσο και της διασφάλισης για την μερική και επιλεκτική απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Ακτή Κουντουριώτη πέφτει αποκλειστικά σε εσάς.
Δυστυχώς ο κος Κυρίτσης όντας αλλεργικός σε κάθε έννοια νομιμότητας φρόντισε να μην λάβει καμία απόφαση ο Δήμος της Κω ώστε να μην είναι υπόλογος για τις συνέπειες όπως π.χ. αγωγές επιχειρηματιών για διαφυγόντα κέρδη, παρεμπόδιση πρόσβασης σε ιατρικές υπηρεσίες (βλ. φαρμακεία) και άλλα πολλά που έπονται αν προχωρήσει με μη σύννομες διαδικασίες η μερική και επιλεκτική απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Ακτή Κουντουριώτη.
Άρα το πρώτο ερώτημα που μπαίνει είναι με ποια εχέγγυα νομιμότητας η ΕΛ.ΑΣ. θα αναλάβει έναν τέτοιο ρόλο;
Παρακαλούμε να μας διορθώσετε αν κάνουμε λάθος. Σύμφωνα με το άρθρο 52 του ν. 2696/1999 «Κύρωση Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας» (Α΄ 57), όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 9 του αρθ. 48 του Ν. 4313/2014, ΦΕΚ-261 Α/17-12-14 και ισχύει, απαιτούνται μία σειρά από διαδικασίες πριν από οποιαδήποτε εφαρμογή νέων ή τροποποίηση υφιστάμενων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.
Ακόμη και η «πιλοτική» εφαρμογή που επικαλείται -για να δημιουργήσει άλλοθι ο κος Κυρίτσης και να χαϊδέψει τα αυτιά σε αυτούς που υποσχέθηκε το ρουσφέτι και τους κοροϊδεύει τρεις μήνες τώρα- προϋποθέτει την επιστημονική καταγραφή δεδομένων από συγκοινωνιολόγους ώστε να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για τη χρησιμότητα ή μη της οιασδήποτε κυκλοφοριακής παρέμβασης.
Σας επισυνάπτουμε την εν λόγω νομοθεσία καθώς επίσης και σχετικές με το θέμα αποφάσεις των συλλογικών οργάνων (Δημοτική Κοινότητα, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, Δημοτικό Συμβούλιο) του Δήμου Πάρου (Ιούνιος-Ιούλιος 2018) για να μπορέσετε να σχηματίσετε άποψη για το πως λειτουργεί ένας κανονικός Δήμος με βάση την Ελληνική Νομοθεσία.
Κλείνοντας θα μας επιτρέψετε να μεταφέρουμε ένα δεύτερο ερώτημα το οποίο μας θέτουν επιτακτικά, σε κάθε μας επαφή, οι συνδημότες μας, ιδιαίτερα μετά τα τελευταία δραματικά γεγονότα που έζησε η χώρα μας.
Έχετε ως ΕΛ.ΑΣ. διασφαλίσει την απρόσκοπτη και στο ακέραιο παροχή όλων των υπηρεσιών, προς τους δημότες, κατοίκους και επισκέπτες της Κω, που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία και τις αρμοδιότητές σας ώστε να πλεονάζουν πόροι (ανθρώπινοι και υλικοί) τους οποίους θα διαθέσετε για να υλοποιηθεί ένα εγχείρημα για το οποίο κανένα Συλλογικό Όργανο του Δήμου Κω δεν έχει αποφανθεί;
Με τιμή,
Ιωάννα Ρούφα
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
ΟΡΑΜΑ Κίνημα Πολιτών Νήσου Κω

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot
No Internet Connection