Menu
“Ένα μεγάλο έργο πνοής δημοπρατείται στις 28 Νοεμβρίου από τη ΔΕΥΑΚ - Δίκτυα αποχέτευσης σε Αντιμάχεια, Κέφαλο και Μαστιχάρι. 1.700 νέες συνδέσεις.”

“Ένα μεγάλο έργο πνοής δη…

Η Κως προχωρά μπροστ...

«Είστε η μοναδική κυβέρνηση που εκδικείται τους νησιώτες»

«Είστε η μοναδική κυβέρνη…

Ανοιχτή επιστολή Δ...

16ης Οκτωβρίου 2017 ως παγκόσμια ημέρα διατροφής

16ης Οκτωβρίου 2017 ως πα…

Με αφορμή την καθι...

Οι 6 ιεροί νόμοι της Συγκατοίκησης

Οι 6 ιεροί νόμοι της Συγκ…

Ο χώρος, ο χρόνος κι...

Έξαλλος ο Σκιαδαρέσης με τις π@ρνό σκηνές: Σε ποιους ετοιμάζει μηνύσεις

Έξαλλος ο Σκιαδαρέσης με …

Σε ποιους ετοιμάζει ...

ΔΗΜΟΣ ΚΩ: “Οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης και της κ. Μακρή για τα προβλήματα της σχολικής στέγης στην Κω, είναι θετικές.”

ΔΗΜΟΣ ΚΩ: “Οι θέσεις της …

Από το Γραφείο Τύπ...

Μουστοκούλουρα

Μουστοκούλουρα

Συστατικά 250 γρ. μ...

Παστίτσιο στο τηγάνι

Παστίτσιο στο τηγάνι

Με τα υλικά του παστ...

Μνημόσυνο ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΟΓΛΟΥ

Μνημόσυνο ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΜΠ…

Με τη συμπλήρωση 40 ...

Τα ''παιδιά μας'' έπαιξαν στο ντέρμπι!

Τα ''παιδιά μας'' έπαιξαν…

Στο ντέρμπι των εφήβ...

Prev Next

ΟΡΑΜΑ: Παρέμβαση για τη στέγαση του Λυκείου Ζηπαρίου

ΟΡΑΜΑ: Παρέμβαση για τη στέγαση του Λυκείου Ζηπαρίου
jumbo-banner

Η παράταξη μας, «Όραμα Κίνημα Πολιτών Νήσου Κω», πιστή στις αρχές της δεν θα κάνει πεδίο παραταξιακής και πολιτικής αντιπαράθεσης τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, όπως είναι η Παιδεία, η Υγεία, η Κοινωνική Πρόνοια, ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός.

Με αίσθημα ευθύνης για τον τόπο μας, την κοινωνία και ιδιαίτερα τη νέα γενιά επισημαίνουμε τα εξής, σε θέματα που αφορούν την εκπαίδευση των παιδιών μας.
Με το ΦΕΚ 3861/τ.Β΄/01-12-2016 ιδρύθηκε για το τρέχον σχολικό έτος 2016-2017 το Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Ζηπαρίου, με έδρα το Ζηπάρι. Με αυτόν τον τρόπο δικαιώνεται η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής της περιόδου 2011-2014, που η παράταξή μας είχε την τιμή να ασκεί διοίκηση.
Την περίοδο 2011-2014, που η παράταξή μας ήταν Δημοτική Αρχή, κάναμε τα πάντα για να λειτουργήσουν οι Λυκειακές Τάξεις στο Ζηπάρι, αξιοποιώντας τη σχετική απόφαση ίδρυσης του 2010, από τον τότε Δήμο Δικαίου. Τη σχολική χρονιά 2010-2011 στεγάσαμε και λειτούργησε η Α΄ Λυκείου. Τη σχολική χρονιά 2011-2012 η Α΄ και Β΄ Λυκείου. Τη σχολική χρονιά 2012-2013 η Α, η Β΄ και η Γ΄ Λυκείου.
Με αυτήν την συστηματική και οργανωμένη προσπάθεια φτάσαμε σήμερα στον τελικό στόχο της ίδρυσης του Λυκείου στο Ζηπάρι, με τη συμβολή στην «τελική ευθεία» και του τοπικού Βουλευτή κου Ηλία Καματερού.
Το πρόβλημα το οποίο διαβλέπουμε έχει σχέση με τη στέγασή του. Είναι ευθύνη του Δήμου και της αντίστοιχης Σχολικής Επιτροπής να επιλυθεί.
Είναι ανησυχητικό ότι το πρόβλημα αυτό ακόμα δεν έχει συζητηθεί στα αρμόδια όργανα, τη στιγμή που η σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της και ήδη έπρεπε να αρχίσει ο σχεδιασμός για την επόμενη σχολική χρονιά 2017-2018. Η ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης στον Δήμο μας, που είναι ένας από τους κεντρικούς στόχους της Παράταξής μας, επιτυγχάνεται με τη γενική φιλοσοφία που πρέπει να έχει η Δημοτική Αρχή, τον έγκαιρο σχεδιασμό και την έγκαιρη υλοποίηση των αποφάσεων, που θα προκύψουν.
Ζητούμε να συνεδριάσει άμεσα η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κω με μοναδικό θέμα συζήτησης: «Στέγαση και λειτουργία του Λυκείου Ζηπαρίου». Στη συνέχεια να συγκληθεί Δημοτικό Συμβούλιο με το ίδιο θέμα, έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι για τη λειτουργία του Λυκείου Ζηπαρίου τη νέα σχολική χρονιά.
Για τη Δ.Π. ΟΡΑΜΑ Κίνημα Πολιτών Νήσου Κω, τα μέλη των σχολικών επιτροπών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Χασαπλαδάκης Δημήτρης
Μήτρου Εμμανουήλ
Χατζηδιαμαντής Νίκος

1 σχόλιο

  • γονέας
    γονέας Πέμπτη, 06 Απρίλιος 2017 12:53 Απάντησε

    οι παρεμβάσεις που εξυπηρετούν παραταξιακά συμφέροντα,καλό είναι να λείπουν. Ο Δήμος έχει αναλάβει μια δέσμευση και μέχρι τον Σεπτέμβρη έχει υποσχεθεί ότι θα την υλοποιήσει. Η γραφειοκρατεία είναι τεράστια και όποιος γνωρίζει από αυτές τις δουλειές καταλαβαίνει καλά. Καλό θα ήταν για μια φορά , να επικρατήσει η λογική-συνεργασία ,για το καλό των μαθητών που σε αυτή την ηλικία, χρειάζονται σωστά παραδείγματα γύρω τους και όχι ενήλικες που για λίγη δημοσιότητα , σκορπάνε απειλές και κακεντρέχιες και στην παραγματικότητα το μόνο που καταφέρνουν είναι να διχάζουν και να αναστατώνουν τον κόσμο. Για μια φορά ας είμαστε ενωμένοι για το καλό του τόπου και των παιδιών μας!

    Ελπίζω να το δημοσιεύσετε και όχι να το διαγράψετε όπως κάνουν οι υπόλοιποι...

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή