arxiki selida

Ο Γ. Κυρίτσης με τους εργαζόμενους του ΔΗΡΑΣ - Οριστικό το "Διαζύγιο"... Η λύση; στα Δικαστήρια

Μάιος 26, 2015 Σχολιάστε πρώτοι!
jumbo-banner
banner

Το θέμα του ΔΗΡΑΣ (παρότι πήγαν να το αποφύγουν... σπρώχνοντας το τελευταίο για απόψε και τελικά προτεινόμενο για αύριο το πρωί που θα συνεχιστεί η συνεδρίαση) ήταν επίσης κυρίαρχο στην αποψινή συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου (αφού παρά την πρόταση του Δημάρχου να συζητηθεί το πρωί οι παριστάμενοι σύμβουλοι συμφώνησαν να συζητηθεί απόψε, εξ ου και τα περισσότερα νεύρα του δημάρχου στη συνέχεια...)

Η συζήτηση των δύο θεμάτων για τον ΔΗΡΑΣ:
Ανάκληση της υπ’ αριθμ. 396/2015 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κω περί τροποποίησης της συστατικής πράξης του ΔΗΡΑΣΚ, κατόπιν εγγράφου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

Λήψη απόφασης για την τροποποίηση της συστατικής πράξης του ΔΗΡΑΣΚ.

ξεκίνησε στις 1 παρά είκοσι και ολοκληρώθηκε στις 2 και τέταρτο... τα ξημερώματα.

Τις εισηγήσεις έκανε η Πρόεδρος του ΔΗΡΑΣ Β. Παντελίκιζη, η οποία εξέφρασε επίσης την πικρία της για τα εξώδικα και τις αγωγές που δέχθηκε από την πλευρά των εργαζομένων και περιέγραψε αναλυτικά τη λειτουργία του μέσου (ραδιοφώνου και τηλεόρασης) με τους νέους παραγωγούς και συνεργάτες εθελοντές (νέα παιδιά, μαθητές κλπ) στους οποίους έγινε άνοιγμα και θα βασιστεί το νέο πρόγραμμα όπως το περιέγραψε .

Η επικ. του Οράματος Ι. Ρούφα στην εισήγηση της μίλησε με σκληρούς χαρακτηρισμούς χαρακτηρίζοντας "κατάπτυστες" τις ανακοινώσεις της Διοίκησης και της Δημ. Αρχής κατά των εργαζομένων του ΔΗΡΑΣ (ο Γ. Κυρίτσης είχε αποχωρήσει από την αίθουσα για να ψάξει έγγραφα στο γραφείο του, ωστόσο είχε σχολιάσει από πριν τους σκληρούς χαρακτηρισμούς της Ι. Ρούφα σε προηγούμενα θέματα ως εκφράσεις "καραγωγέως"...) Υπεραμυνόμενη της συνεννόησης και της εξεύρεσης λύσης που θα καθιστά βιώσιμο και το μέσο αλλά και τους ίδιους τους εργαζόμενους σε αυτό, ενώ παρατήρησε πως με την αλλαγή κλειδαριών και την επέμβαση της Διοίκησης άλλαξαν εργασιακό περιβάλλον με "προνομιακή μεταχείριση" στην εργαζόμενη που δεν συμμετέχει στην επίσχεση εργασίας.

Ο Α. Παυλίδης επίσης δήλωσε ότι χρειάζεται μεν "αναμόρφωση" το μέσο, αλλά πάνω απ' όλα είναι οι άνθρωποι... όπως τόνισε, προτείνοντας κι αυτός την εξάντληση όλων των δυνατοτήτων εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης.

(Ο Γ. Ζερβός απουσίαζε εκτάκτως από την αποψινή συνεδρίαση) Η Κ. Μακρή, αναφέρθηκε επίσης από την πλευρά της στον δίκιο αγώνα των εργαζόμενων που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους παραμένοντας επί μήνες απλήρωτοι και χαρακτήρισε απαράδεκτη την αντιμετώπισή τους από τη Δημ. Αρχή. Διερωτήθηκε μάλιστα πως πληρώνονται οι άλλοι εργαζόμενοι που έρχονται για την μετάδοση της συνεδρίασης μέσω youtube (ο δήμαρχος απάντησε ότι πρόκειται για εξωτερικό συνεργάτη, αλλά η Κ. Μακρή επέμεινε και για εργαζόμενους του δήμου οι οποίοι κάλυπταν την τελευταία σύσκεψη φορέων για το ΦΠΑ).

Το λόγο πήραν ακόμα οι Δημ. σύμβουλοι: Γ. Κοπάδης (ο οποίος μίλησε για την αναγκαιότητα του δημοτικού μέσου που είναι πραγματικά "η φωνή της Κω" και τόνισε την προσφορά των εργαζομένων με τα σπαστά ωράρια, την εξαήμερη εργασία, όπως και Σαββατοκύριακα, αργίες, νυχτερινές ώρες κλπ), Ν. Κανταρζής (ο οποίος στο ίδιο μήκος κύματος αναφέρθηκε στην πολύχρονη προσφορά των εργαζομένων τα εξαντλητικά ξενύχτια στα δημοτικά συμβούλια και στην κάλυψη κάθε είδους εκδηλώσεων όλα αυτά τα χρόνια "25 χρόνια, όσο είμαι κι εγώ στο δήμο". Ενώ παράλληλα εξέφρασε και την εμπιστοσύνη του στην Πρόεδρο του ΔΗΡΑΣ). Ο Γ. Καλλούδης και ο Ι. Φάκκος τόνισαν επίσης από την πλευρά τους την πολύπλευρη προφορά των εργαζομένων και την αναγκαιότητα να παραμείνει σε λειτουργία ο ΔΗΡΑΣ.

Στην συνέχεια διαβάστηκε η επιστολή των εργαζομένων (από τον Αντιπρόεδρο του ΔΣ Σ. Μαρκόγλου) η οποία (σε συνδυασμό με τις τοποθετήσεις που προηγήθηκαν) έκαναν τον δήμαρχο προσερχόμενο στην αίθουσα, κυριολεκτικά πυρ και μανία... (σε κάποια φάση μάλιστα έχυσε και το ποτήρι με το νερό στο κινητό, αλλά πρόλαβε και το σκούπισε άμσεσα ο Δ. Γερασκλής, και αντί να "πληρωθούν" εν τη ρύμη του λόγου είπε να "πνιγούν"... τα οποία δικαιολογούνται και λόγω της πολύωρης συνεδρίασης)

Σε μια 20λεπτη τοποθέτησή του έριξε τις περισσότερες ευθύνες σε αυτούς (μηδέ και των χαρακτηρισμών εξαιρουμένων: "άνοες" κλπ που παρασύρονται από πολιτικά παιχνίδια κάποιων που θέλουν τη συχνότητα κλπ). Δεσμευόμενος ότι το μέσο θα συνεχίσει τη λειτουργία του και δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι όσο κι αν συνεχίσουν την επίσχεση και "παρασύρονται από αυτά τα παιχνίδια" η συχνότητα θα παραμείνει δημοτική... Ενώ, έβγαλε άκυρη την παρέμβαση του βουλευτλη Η. Καματερού (λέγοντας ότι δεν τον ενημέρωσαν σωστά) για να ξεπεραστεί το γραφειοκρατικό κώλυμα της μισθοδοσίας των εργαζομένων. την Κατά τα λοιπά επεχείρησε για άλλη μια φορά με την κατάσταση μισθοδοσίας (της μεταμνημονιακής εποχής δηλ. από το 2013 και μετά) να τους εμφανίσει ως υψηλόμισθους σε σχέση με άλλους εργαζόμενους του δήμου, πτυχιούχους, διευθυντές κλπ.

Απευθύνοντας μάλιστα και ερώτημα προς τον γράφοντα για τους μισθούς του 2007 με την τότε αύξηση (αν και του θυμίσαμε ότι τότε η ψαλίδα σε σχέση με τους μισθούς των άλλων υπηρεσιών του δήμου ήταν τεράστια και ήταν μισθοί μνημονίου, πολύ πριν από το μνημόνιο... γι' αυτό και οι εργαζόμενοι έκαναν λόγο για θυσίες διαχρονικά, αλλά τελικά δεν φτάνει που τους εκμεταλλεύθηκαν όλες οι δημ. αρχές τους φορτώνουν τώρα και τις ευθύνες όλων των αποτυχημένων διοικήσεων, δείχνοντας τους την πόρτα προς την έξοδο... Γιατί ποιος θα υπογράψει να παίρνει μισθό 400-500 ευρώ και κάποιο "μπορμπουάρ" -όπως το χαρακτήρισε ο Γ. Κοπάδης- 50-80 ευρώ αν πιάσουν το στόχο των διαφημίσεων;)

Τελικά, τα δύο θέματα πέρασαν κατά πλειοψηφία με τις ψήφους των παρόντων συμβούλων της Δημ. Αρχής συν του κ. Παυλίδη και καταψήφισαν οι του Οράματος, η Κ. Μακρή και ο Γ. Κοπάδης.

Οπότε, οι εργαζόμενοι περιμένουν την απόφαση της δικαιοσύνης και ο ΔΗΡΑΣ θα συνεχίσει (; και πότε; ) με τους εθελοντές... (Δηλαδή μία νέου τύπου "Συνεργατική", με αδιευκρίνιστο το πως θα λειτουργούν και θα πληρώνονται, όπως ανέφερε η Κ. Μακρή).

 Πηγή: aegeanews.gr

Προσθήκη νέου σχολίου
Tο kostoday.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot