×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575

Απόστολος Κυριάκου: 7+1 προτάσεις για τον τουρισμό

Απρίλιος 11, 2014
jumbo-banner

Απόστολος Κυριάκου, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κω με το Όραμα και τον Κ. Καϊσερλη.

7+1 προτάσεις για τον τουρισμό.

 

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πως οι περισσότερες επιχειρήσεις του νησιού μας, άρα και η γενικότερη εικόνα της τοπικής οικονομίας, εξαρτώνται άμεσα ή έμμεσα από τον τουρισμό. Είναι λοιπόν στα άμεσα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών η στήριξη του τουρισμού με τις κατάλληλες δράσεις, κατά τη γνώμη μου σε δύο τομείς:

●    Την προώθηση του νησιού στο εξωτερικό και βελτίωση της ποιότητας των επισκεπτών
●    Τη μείωση των επιδράσεων του all inclusive και τη στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται από αυτό

Καθώς έχω ζήσει στο εξωτερικό, και έχω μελετήσει αρκετά τα συγκεκριμένα θέματα, θεωρώ πως έχω μια σφαιρική άποψη και είμαι έτσι σε θέση να προτείνω συγκεκριμένες δράσεις, καθώς και να βοηθήσω από οποιαδήποτε θέση στην εφαρμογή τους.

Οι προτάσεις μου:

1.    Προώθηση της πόλης της Κω μέσα στα ξενοδοχεία
Μέσω του kos.gr έχουμε ένα δυνατό εργαλείο που προσκαλεί τον επισκέπτη να αποχωριστεί το all inclusive και να εξερευνήσει τις επιλογές του νησιού. Πρέπει να γίνει η αντίστοιχη προώθηση, εκτός από τους χώρους της πόλης που ήδη γίνεται, και μέσα στον χώρο των ξενοδοχείων, μετά από συνεννόηση στελεχών του Δήμου με τις διευθύνσεις των ξενοδοχείων.

2.    Βελτίωση της όψης των κτηρίων
Η όψη της πόλης πρέπει να είναι η καλύτερη δυνατή. Σίγουρα χρήματα δεν περισσεύουν, ειδικά στους ιδιώτες, θα μπορούσε όμως ο Δήμος να αναζητήσει κονδύλια μέσω ΕΣΠΑ και να συγχρηματοδοτήσει κάποιες παρεμβάσεις, ιδιαίτερα στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

3.    Πεζοδρόμηση
Καθώς ολοκληρώνεται το έργο της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων, μπορούμε και πρέπει να εκμεταλλευτούμε τους νέους, όμορφους πλακόστρωτους δρόμους, κλείνοντας την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης τα απογεύματα του καλοκαιριού. Έτσι ο επισκέπτης θα χαίρεται να περπατάει και να κάνει την βόλτα του σε μεγαλύτερα τμήματα της πόλης.

4.    Σωστή σήμανση
Σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου του νησιού υπάρχει λάθος ή ελλιπής σήμανση, τόσο σε επίπεδο πινακίδων προτεραιότητας (και γενικότερα του Κ.Ο.Κ.), όσο και σε ότι αφορά τις πληροφοριακές πινακίδες. Πρέπει να υπάρξει μια καταγραφή και διόρθωση, όπως για παράδειγμα να μπουν πινακίδες που δείχνουν πότε κάποιος κινείται σε δρόμο που έχει προτεραιότητα, καθώς εκτός από θέμα αποφυγής ατυχημάτων, είναι σημαντικό ο επισκέπτης να νιώθει σιγουριά και ασφάλεια.

5.    Στήριξη πρωτογενή τομέα
Με την υποστήριξη του Δήμου να υπάρξουν συμφωνίες μεταξύ μεγάλων ξενοδοχείων που δουλεύουν με all inclusive ώστε να στηρίξουν τον πρωτογενή τομέα, απορροφώντας μεγάλες ποσότητες προϊόντων και ενισχύοντας έτσι την επένδυση στον τομέα της παραγωγής.

6.    Μείωση Σπατόσημου για επιβάτες με τελικό προορισμό την Κω τον χειμώνα
Ο Δήμος θα πρέπει σε συνεργασία με άλλους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης να επιδιώξει την μείωση του “Σπατόσημου” για πτήσεις με ανταπόκριση από το εξωτερικό με τελικό προορισμό την Κω (και γενικότερα τουριστικές περιοχές). Έτσι θα μπορεί κάποιος επισκέπτης να έρθει στο νησί φθηνότερα και εκτός τουριστικής σεζόν.

7.    Δημιουργία υποδομών για χειμερινό τουρισμό
Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου ακούγεται σαν υπόσχεση χρόνια τώρα. Η Κως ακόμα και τους χειμερινούς μήνες από πολλές απόψεις είναι ένας παράδεισος, χρειάζεται όμως να δημιουργηθούν υποδομές για να στηρίξουν το τουριστικό μας προϊόν και τον χειμώνα. Με το ήπιο κλίμα και την ηρεμία, μπορούμε να φιλοξενήσουμε άνετα αθλητές, ομάδες σε προετοιμασία, ασθενείς και γενικότερα τουρίστες από χώρες με βαρύ και δύσκολο κλίμα. Πρέπει όμως πρώτα να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες υποδομές και συνθήκες, και μετά να προωθήσουμε το νησί μας με στοχευμένες καταχωρήσεις

8.    Σεβασμός, πολιτισμός και χαμόγελο
Ο Δήμος δεν είναι μόνο ο Δήμαρχος και τα στελέχη της δημοτικής αρχής αλλά όλοι οι πολίτες του! Αντιμετωπίζοντας τους επισκέπτες του νησιού μας με ευγένεια και κατανόηση, σεβόμενοι τους δημόσιους χώρους όπως τα πεζοδρόμια και τους ποδηλατόδρομους, και λειτουργώντας με επαγγελματισμό είμαστε οι ίδιοι η καλύτερη διαφήμιση του νησιού μας!

Σίγουρα σε ένα τόσο μικρό κείμενο δεν μπορούμε να μπούμε σε λεπτομέρειες. Θα χαρώ όμως να συζητήσω με όσους έχουν απορίες ή προτάσεις πάνω στον τομέα του τουρισμού και όχι μόνο, τόσο από κοντά όσο και μέσω της σελίδας μου στο Facebook στην διεύθυνση: http://goo.gl/8Unxzg

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot