Menu
Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κω

Συνεδρίαση του Συντονιστι…

Συνεδριάζει αύριο ...

Οκτώ συγκλονιστικές φωτογραφίες που θα μας πείσουν ότι πρέπει να φοράμε πάντα κράνος

Οκτώ συγκλονιστικές φωτογ…

Το κράνος σώζει ζωές...

Δοκιμάζεται το «Android O» - Το επόμενο λειτουργικό σύστημα της Google

Δοκιμάζεται το «Android O…

Διαθέσιμο στους πρ...

Οδηγός αυτοπεποίθησης για τα ζώδια

Οδηγός αυτοπεποίθησης για…

ΚΡΙΟΣ Το να θέλει...

Αυτά θα κάνει ένας άντρας για να σε ξεπεράσει

Αυτά θα κάνει ένας άντρας…

Aν πιστεύεις πως έ...

H Ευρώπη καλωσορίζει την Αστυπάλαια

H Ευρώπη καλωσορίζει την …

Στις φετινές εορτα...

Δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ ζητούν οι δήμαρχοι 13 μικρών νησιών

Δωρεάν πρόσβαση στο ίντερ…

Δωρεάν πρόσβαση στο ...

Ανακοίνωση ΔΕΔΔΗΕ για το οικιακό τιμολόγιο -Ισχύει από 1/05 έως 31/10

Ανακοίνωση ΔΕΔΔΗΕ για το …

Ο ΔΕΔΔΗΕ υπενθυμίζ...

Έκθεση Σχεδιασμού και Αποτίμησης του Προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω» του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κω

Έκθεση Σχεδιασμού και Α…

Α. Γενικά Στοιχεία...

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ: Μείωση στο 15% του φόρου των επιχειρήσεων (!!!)

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ: Μ…

Ο Αμερικανός υπ. Οικ...

Νέα ανακοίνωση από τη NASA – Ανακαλύφθηκε εξωπλανήτης που μοιάζει με τη Γη - ΦΩΤΟ

Νέα ανακοίνωση από τη NAS…

Επιστήμονες της NA...

Σε ποιο ελληνικό νησί θα γυριστεί το γαλλικό Big Brother

Σε ποιο ελληνικό νησί θα …

Στο αποκορύφωμά το...

Prev Next

«Παγώνουν» χρέη στη ΔΕΗ: Ολόκληρο το πρόγραμμα διακανονισμών - Οι κατηγορίες καταναλωτών

«Παγώνουν» χρέη στη ΔΕΗ: Ολόκληρο το πρόγραμμα διακανονισμών - Οι κατηγορίες καταναλωτών
jumbo-banner

Οι ρυθμίσεις ισχύουν για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες και για τα νοικοκυριά

Δεύτερη ευκαιρία ακόμη και στους καταναλωτές που έχασαν τη ρύθμιση των 36 δόσεων προτίθεται να δώσει η διοίκηση της ΔΕΗ σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα διακανονισμών που ξεκινάει.
Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα όσοι είχαν κάνει έστω μια φορά διακανονισμό στις 36 δόσεις και τον έχαναν δεν μπορούσαν να ξαναρυθμίσουν τα χρέη που δημιουργήθηκαν μετά την απώλεια του διακανονισμού, και για να ξαναμπούν στη ρύθμιση θα έπρεπε να εξοφλήσουν τους τρέχοντες λογαριασμούς που ακολούθησαν και τις δόσεις που δεν είχαν δώσει.

Πλέον όμως σύμφωνα με τη διοίκηση της ΔΕΗ ακόμη και όσοι έχασαν το δικανονισμό και ξαναφούσκωσαν το χρέος προς τη ΔΕΗ με επιπλέον απλήρωτους τρέχοντες λογαριασμούς, θα μπορέσουν να διακανονίσουν το σύνολο του χρέους τους και να το αποπληρώσουν στο υπόλοιπο των δόσεων που απομένουν. Δηλαδή, οι πελάτες αυτοί θα έχουν τη δυνατότητα επανένταξης στο πρόγραμμα με το τρέχον ποσό της οφειλής, υποβάλλοντας σχετική αίτηση μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Τα χρωστούμενα
Σήμερα από τα 1,7 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων της ΔΕΗ, έχουν διακανονιστεί τα 1,3 δισ. από 625.000 πελάτες. Το 75% έχει διακανονίσει οφειλές έστω μία φορά, ενώ από το 25% που δεν έχουν προσέλθει, το 9% χρωστάει κάτω από 500 ευρώ και το 15% πάνω από 1.700 ευρώ, με χειρότερες περιπτώσεις όσους χρωστούν περισσότερο από 3.000 ευρώ οι οποίοι και μετέρχονται όλων των μεθόδων για να αποφύγουν να πληρώσουν. Η διατηρησιμότητα των διακανονισμών σήμερα ανέρχεται στο 65% ενώ στόχος της ΔΕΗ για το 2017 είναι να φτάσει το 80%. Αντίστοιχα η εταιρεία στοχεύει φέτος να αυξηθεί και η εισπραξιμότητα στο 75%.
Οι νέες ρυθμίσεις οφειλών της ΔΕΗ προβλέπουν
Για τους πελάτες, οι οποίοι στις 31 Ιανουαρίου, θα έχουν οφειλή μικρότερη των 500 ευρώ, μπορεί να γίνει «πάγωμα» (αναστολή πληρωμής) του χρέους αυτού μέχρι το τέλος του χρόνου (31.12.2017) και χορήγηση έκπτωσης 10% στους τρέχοντες λογαριασμούς, υπό την προϋπόθεση ότι θα τους εξοφλούν εμπρόθεσμα. Η ρύθμιση αυτή αφορά περίπου 1.150.000 πελάτες με συνολική οφειλή περίπου 130 εκατ. ευρώ. Για να ενταχθούν στο πρόγραμμα πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση από την 1η Φεβρουαρίου μέχρι τις 30 Απριλίου.
Για οφειλές έως 1.000 ευρώ, θα υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης σε 24 μηνιαίες δόσεις χωρίς προκαταβολή και με άμεση καταβολή της πρώτης δόσης.
Για οφειλές άνω των 1.000 ευρώ, προβλέπονται δύο επιλογές: Άμεση καταβολή του 10% της συνολικής οφειλής και ρύθμιση του υπόλοιπου χρέους σε 18 μηνιαίες δόσεις, ή προκαταβολή του 20% της συνολικής οφειλής και ρύθμιση του υπόλοιπου χρέους σε 36 μηνιαίες δόσεις.
Οι ρυθμίσεις αυτές ισχύουν τόσο για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες, όσο και για τα νοικοκυριά. Εξαιρούνται οι ενταγμένοι στο μητρώο των ευάλωτων πελατών και οι αγροτικοί, για τους οποίους συνεχίζουν να ισχύουν οι σημερινές ευνοϊκότερες ρυθμίσεις.
Ακόμη διευκρινίζεται ότι για τις μεγάλες επιχειρήσεις και βιομηχανίες, θα ισχύει 10% προκαταβολή και οι μηνιαίες δόσεις θα διαμορφώνονται ανάλογα με το μέσο μηνιαίο λογαριασμό, με ελάχιστο αριθμό δόσεων τις 18 και μέγιστο τις 36.
Επίσης διατηρείται η έκπτωση 15% για όσους εξοφλούν με συνέπεια τους λογαριασμούς και τις δόσεις.
Καλύτερη επικοινωνία με τον πελάτη
Για τη ΔΕΗ το 2017 θα είναι μια χρονιά στην οποία θα στοχεύσει στη βελτίωση της σχέσης με τον πελάτη, με στόχο την καλύτερη επικοινωνία, και την εξυπηρέτησή του ώστε να παραμείνει στο δίκτυό της. Θα βελτιωθεί η πλατφόρμα ηλεκτρονικών πληρωμών ενώ, πιο απλή, κατανοητή και φιλική προς τον καταναλωτή είναι η νέα μορφή των λογαριασμών της ΔΕΗ, μετά τον επανασχεδιασμό στον οποίο προχώρησε η επιχείρηση.
Με τη νέα μορφή των λογαρισμών, ο καταναλωτής θα μπορεί πιο εύκολα να παρακολουθήσει την πορεία των χρεώσεων και της κατανάλωσής του.

Στους νέους λογαριασμούς, θα είναι ευδιάκριτο στην πρώτη σελίδα ποιο μέρος του συνολικού τιμήματος που καλείται να καταβάλει ο καταναλωτής είναι για τη ΔΕΗ, όπως και αντίστοιχα για ΑΔΜΗΕ-ΔΕΔΔΗΕ, ΥΚΩ, ΕΤΜΕΑΡ, Λοιπές χρεώσεις, έναντι κατανάλωσης, διάφορα (ΕΦΚ/ειδικό τέλος 5% κ.λπ.), ΦΠΑ, χρεώσεις Δήμου, ΕΡΤ και προηγούμενο ανεξόφλητο ποσό.
τη δεύτερη σελίδα θα αποτυπώνεται η ανάλυση των διαφόρων χρεώσεων, ενώ θα καταγράφονται και οι ενδείξεις του μετρητή.
Στην ιστοσελίδα της, η ΔΕΗ παρέχει αναλυτικές πληροφορίες για κάθε πεδίο του νέου λογαριασμού.


newsbomb.gr

eshopkos-small
pizzacon-small
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

H Kostoday.com δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο, καθώς θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του, χωρίς να σημαίνει ότι αυτές εκφράζουν την ηλεκτρονική μας εφημερίδα. Σχόλια υβριστικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση. Παρακαλούμε πολύ προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια. Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

loading...
επιστροφή στην κορυφή

Επαγγελματικός Οδηγός