Menu
Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσ…

Επίσκεψη στο Οικου...

Από τη δημοτική παράταξη “ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-Νέα Αρχή” εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Από τη δημοτική παράταξη …

“Κάθε νέα ανακοίνω...

Η Κως του τουρισμού ευεξίας προβάλλεται στη Γαλλική Τουριστική Αγορά

Η Κως του τουρισμού ευεξί…

Άκρως επιτυχημένη ...

ΘΑΝΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ: ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ (βίντεο)

ΘΑΝΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ: ΞΕΚΙΝΗΣ…

Ξεκίνησαν σήμερα οι ...

ΔΑΥΙΔ ΓΕΡΑΣΚΛΗΣ :ΑΣΑΦΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

ΔΑΥΙΔ ΓΕΡΑΣΚΛΗΣ :ΑΣΑΦΕΙΑ …

Ότι το έργο της απ...

Ξεκίνησε με το δεξί ο ΔΙ.ΑΣ

Ξεκίνησε με το δεξί ο ΔΙ.…

Χωρίς να εντυπωσιά...

Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού: Ένα παιχνίδι πόλης στην Πλατεία Κονίτσης στις 24/09

Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού:…

«85 χρόνια δίνουμε...

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΔΩΔ/ΣΟΥ: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΚΤΗ Π.Υ. ΚΩ

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΔΩΔ/ΣΟΥ: ΑΠΟΚ…

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΔΩΔ/ΣΟΥ:...

Μπλοκάκι τέλος για 40.000 εργαζόμενους! Πως θα μπουν στο μισθολόγιο

Μπλοκάκι τέλος για 40.000…

Πράξη γίνεται άμεσα ...

Προσοχή: Απατεώνες εξαπατούν ξενοδόχους για υψηλές «βαθμολογίες»  "

Προσοχή: Απατεώνες εξαπατ…

Σοβαρές καταγγελίες ...

Αυτά είναι τα 95 προαπαιτούμενα που κυνηγά ως τις 6 Νοεμβρίου η κυβέρνηση

Αυτά είναι τα 95 προαπαιτ…

Με την τρίτη αξιολόγ...

Πολλά ξενοδοχεία της Ρόδου διατίθενται προς πώληση

Πολλά ξενοδοχεία της Ρόδο…

Μεγάλα deal βρίσκο...

Prev Next

«Οι δηλώσεις και η αλήθεια» -«Για να αρνηθείς κάτι θα πρέπει πρώτα να σου ζητηθεί»

«Οι δηλώσεις και η αλήθεια» -«Για να αρνηθείς κάτι θα πρέπει πρώτα να σου ζητηθεί»
jumbo-banner

Με έκπληξη διαβάσαμε τις ανακοινώσεις που ακολούθησαν τις απεργιακές κινητοποιήσεις στην πόλη της Ρόδου. Από αυτές πληροφορηθήκαμε πως “οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκαν να συναντηθούν με την αντιπροσωπία των απεργών”, αυτή “εμποδίστηκε από δυνάμεις της Αστυνομίας”, ενώ τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ “κρύβονται πίσω από διμοιρίες των ΜΑΤ”!

Ενημερώνουμε τους συντάκτες των ανακοινώσεων πως η πραγματικότητα και πάλι διαφωνεί μαζί τους. Η πραγματικότητα έχει ως εξής:
• Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και κάθε πολιτικό γραφείο κόμματος, δεν είναι εμπορικό κατάστημα με ωράριο λειτουργίας. Το να θεωρεί κάποιος δεδομένο πως μέλη της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ είναι ανά πάσα στιγμή στα γραφεία του κόμματος είναι τουλάχιστον άστοχο.
• Διαχρονικά η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ έχει υποδειγματική θεσμική συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Ρόδου. Εάν εκδηλωνόταν προς τη ΝΕ η πρόθεση για πορεία και κατάθεση ψηφίσματος, προφανώς και η ΝΕ θα ανταποκρινόταν θετικά, όπως έχει κάνει και σε κάθε αίτημα του ΕΚΡ στο παρελθόν. Για να αρνηθείς κάτι θα πρέπει να σου ζητηθεί.
• Σε κάθε απεργιακή κινητοποίηση διαχρονικά η Ελληνική Αστυνομία, ορθώς για προληπτικούς λόγους, τοποθετεί διακριτική ολιγοδύναμη αστυνομική παρουσία (όχι διμοιρία των ΜΑΤ – δεν υπάρχουν ΜΑΤ στη Ρόδο) σε όλα τα γραφεία κυβερνητικών κομμάτων και βουλευτών. Οι αστυνομικοί σε κάθε περίπτωση εκτελούν υποδειγματικά τα καθήκοντα αυτά, όπως έγινε και στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Επιπρόσθετα, εκφράζουμε τον προβληματισμό μας πως για πρώτη φορά βλέπουμε τη σύμπραξη εκπροσώπων εργαζομένων και εργοδοτών, και ταυτόχρονα μια πορεία του Εργατικού Κέντρου Ρόδου να καταλήγει έξω από γραφεία κόμματος ή βουλευτών.
Άραγε ποιος είναι πραγματικά ο στόχος; Γιατί επελέγη αυτό έναντι της κατάθεσης του ψηφίσματος σε μια θεσμική εκπροσώπηση της διακυβέρνησης όπως συνηθίζεται και επιβάλλεται θεσμικά; Είναι σύμπτωση πως, σε αρκετές περιπτώσεις, πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα που πρωτοστάτησαν στο παρελθόν σε κινητοποιήσεις συγκεκριμένων πολιτικών χώρων που επιδίωξαν την πτώση της κυβέρνησης; Τι κλίμα επιχειρούν να διαμορφώσουν κάποιοι στην κοινωνία με τις δηλώσεις τους;
Ο ΣΥΡΙΖΑ γεννήθηκε μέσα από τους εργατικούς αγώνες και αγωνίζεται καθημερινά για τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών. Η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στη χώρα θα είναι γεγονός το 2018. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να πουν δημόσια οι εκπρόσωποι των πολιτικών χώρων, οι οποίοι συμμετείχαν στις χθεσινές κινητοποιήσεις, ποια είναι η θέση τους για τα εργασιακά δικαιώματα και ποια ήταν η στάση τους όταν η ελληνική κυβέρνηση διεκδικούσε την επαναφορά τους. Θα την υπερψηφίσουν άραγε τα κόμματά τους στη σχετική ψηφοφορία του Κοινοβουλίου;
Δηλώνουμε διαρκώς παρών, όπως πάντα, σε οποιοδήποτε δίκαιο εργασιακό αίτημα από το Εργατικό Κέντρο Ρόδου για να το διεκδικήσουμε μαζί του, από όποια θέση μας ζητηθεί, μέσα από μια σχέση ειλικρίνειας.

Το Γραφείο Τύπου.-

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ετικέτες

ΣΥΡΙΖΑ, Ρόδος,

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή