«Οι δηλώσεις και η αλήθεια» -«Για να αρνηθείς κάτι θα πρέπει πρώτα να σου ζητηθεί»

Μάιος 19, 2017
jumbo-banner

Με έκπληξη διαβάσαμε τις ανακοινώσεις που ακολούθησαν τις απεργιακές κινητοποιήσεις στην πόλη της Ρόδου. Από αυτές πληροφορηθήκαμε πως “οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκαν να συναντηθούν με την αντιπροσωπία των απεργών”, αυτή “εμποδίστηκε από δυνάμεις της Αστυνομίας”, ενώ τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ “κρύβονται πίσω από διμοιρίες των ΜΑΤ”!

Ενημερώνουμε τους συντάκτες των ανακοινώσεων πως η πραγματικότητα και πάλι διαφωνεί μαζί τους. Η πραγματικότητα έχει ως εξής:
• Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και κάθε πολιτικό γραφείο κόμματος, δεν είναι εμπορικό κατάστημα με ωράριο λειτουργίας. Το να θεωρεί κάποιος δεδομένο πως μέλη της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ είναι ανά πάσα στιγμή στα γραφεία του κόμματος είναι τουλάχιστον άστοχο.
• Διαχρονικά η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ έχει υποδειγματική θεσμική συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Ρόδου. Εάν εκδηλωνόταν προς τη ΝΕ η πρόθεση για πορεία και κατάθεση ψηφίσματος, προφανώς και η ΝΕ θα ανταποκρινόταν θετικά, όπως έχει κάνει και σε κάθε αίτημα του ΕΚΡ στο παρελθόν. Για να αρνηθείς κάτι θα πρέπει να σου ζητηθεί.
• Σε κάθε απεργιακή κινητοποίηση διαχρονικά η Ελληνική Αστυνομία, ορθώς για προληπτικούς λόγους, τοποθετεί διακριτική ολιγοδύναμη αστυνομική παρουσία (όχι διμοιρία των ΜΑΤ – δεν υπάρχουν ΜΑΤ στη Ρόδο) σε όλα τα γραφεία κυβερνητικών κομμάτων και βουλευτών. Οι αστυνομικοί σε κάθε περίπτωση εκτελούν υποδειγματικά τα καθήκοντα αυτά, όπως έγινε και στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Επιπρόσθετα, εκφράζουμε τον προβληματισμό μας πως για πρώτη φορά βλέπουμε τη σύμπραξη εκπροσώπων εργαζομένων και εργοδοτών, και ταυτόχρονα μια πορεία του Εργατικού Κέντρου Ρόδου να καταλήγει έξω από γραφεία κόμματος ή βουλευτών.
Άραγε ποιος είναι πραγματικά ο στόχος; Γιατί επελέγη αυτό έναντι της κατάθεσης του ψηφίσματος σε μια θεσμική εκπροσώπηση της διακυβέρνησης όπως συνηθίζεται και επιβάλλεται θεσμικά; Είναι σύμπτωση πως, σε αρκετές περιπτώσεις, πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα που πρωτοστάτησαν στο παρελθόν σε κινητοποιήσεις συγκεκριμένων πολιτικών χώρων που επιδίωξαν την πτώση της κυβέρνησης; Τι κλίμα επιχειρούν να διαμορφώσουν κάποιοι στην κοινωνία με τις δηλώσεις τους;
Ο ΣΥΡΙΖΑ γεννήθηκε μέσα από τους εργατικούς αγώνες και αγωνίζεται καθημερινά για τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών. Η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στη χώρα θα είναι γεγονός το 2018. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να πουν δημόσια οι εκπρόσωποι των πολιτικών χώρων, οι οποίοι συμμετείχαν στις χθεσινές κινητοποιήσεις, ποια είναι η θέση τους για τα εργασιακά δικαιώματα και ποια ήταν η στάση τους όταν η ελληνική κυβέρνηση διεκδικούσε την επαναφορά τους. Θα την υπερψηφίσουν άραγε τα κόμματά τους στη σχετική ψηφοφορία του Κοινοβουλίου;
Δηλώνουμε διαρκώς παρών, όπως πάντα, σε οποιοδήποτε δίκαιο εργασιακό αίτημα από το Εργατικό Κέντρο Ρόδου για να το διεκδικήσουμε μαζί του, από όποια θέση μας ζητηθεί, μέσα από μια σχέση ειλικρίνειας.

Το Γραφείο Τύπου.-

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot