Εθνική Ελλάδος: Η Ελλάδα έχασε και από τα Νησιά Φερόε

Νοέμβριος 15, 2014
jumbo-banner
 
Με μια εμφάνιση-παρωδία οι παίχτες και ο Ρανιέρι κατάφεραν να ηττηθούν ακόμα και από τους ερασιτέχνες βορειοευρωπαίους - Εκτός από το γκολ τα Νησιά Φερόε είχαν και δύο δοκάρια - «Βγάλτε τις φανέλες και φύγετε από 'δω» φώναζαν οι φίλαθλοι στο «Γ. Καραϊσκάκης» - Ρανιέρι: Εγώ φταίω αλλά δεν παραιτούμαι εν θερμώ
 
Την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου κατάφεραν να γράψουν το βράδυ της Παρασκευής οι έλληνες διεθνείς και ο Ιταλός προπονητής Κλαούντιο Ρανιέρι.
 

Όσο και αν φαντάζει απίστευτο η ομάδα που έφτασε ένα βήμα από τους «8» του Μουντιάλ κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να χάνει ακόμα και από τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές των Νήσων Φερόε.


Οι συμπαθείς βορειοευρωπαίο μάλιστα δεν αρκέστηκαν μόνο στο γκολ του 61ου λεπτού με τον Γιόχαν Εντμούντσον αλλά είχαν και δύο δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο.




Το μοναδικό που κατάφεραν οι παίχτες του Ρανιέρι ήταν κάποιες σκόρπιες ευκαιρίες με κορυφαία το δοκάρι στο 89΄ με τον Κονέ.

Ενδεικτικό της απογοήτευσης που επικράτησε στο «Γ. Καραϊσκάκης» ήταν το σύνθημα που φώναζαν οι φίλαθλοι της Εθνικής στους παίχτες «βγάλτε τις φανέλες και φύγετε από εδώ».




Για να γίνει αντιληπτό το «κατόρθωμα» των διεθνών αρκεί να σημειωθεί ότι αυτή είναι μόλις η δεύτερη εκτός έδρας νίκη στην ιστορία των Νήσων Φερόε με την πρώτη να έχει σημειωθεί το 1995 σε βάρος του  Σαν Μαρίνο.

Ο βαθμολογικός πίνακας όπως διαμορφώθηκε το βράδυ της Παρασκευής


Χριστοδουλόπουλος: Σφαλιάρα για να κατεβάσουμε τα αυτιά

Σφαλιάρα για να κατεβάσουμε τα αυτιά χαρακτήρισε την ήττα-ντροπή ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος λίγα λεπτά μετά το σφύριγμα της λήξης από τον Ριτσόλι. Ο διεθνής μέσος υποστηρίξε εμφανώς συγκινημένος ότι «για άλλη μια φορά δεν κάναμε αυτά που μας είπε ο προπονητής μας».

Ρανιέρι: Εγώ φταίω αλλά θα παραμείνω στο τιμόνι της Εθνικής

Την ευθύνη για την ντροπιαστική ήττα ανέλαβε στις πρώτες του δηλώσεις στην κάμερα της ΝΕΡΙΤ μετά το σφύριγμα της λήξης του αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ωστόσο όταν ρωτήθηκε αν σκέφτεται το ενδεχόμενο να παραιτηθεί απάντησε ότι «εγώ θα παραμείνω προς ώρας στο τιμόνι της εθνικής ομάδας. Δεν νομίζω ότι πρέπει να παίρνουμε αποφάσεις εν θερμώ».

Όσον αφορά τον αγώνα και την απόδοση της Ελλάδας στα προηγούμενα παιχνίδια ο Ιταλός δήλωσε ότι «ο προπονητής είναι υπεύθυνος γιατί από όταν ήμουν παίχτης πίστευα ότι ο προπονητής είναι ο αρχηγός. Είμαι υπεύθυνος για τα κακά αποτελέσματα. Δεν έχουμε βάλει ούτε ένα γκολ στους εντός έδρας αγώνες».




Το φιλμ του αγώνα

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, η ελληνική ομάδα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας, όμως αδυνατούσε να απειλήσει την εστία των φιλοξενούμενων. Ο Λαρς Όλσεν είχε γεμίσει την περιοχή του, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Κλαούντιο Ρανιέρι να αναλώνονται σε σέντρες από τα πλάγια, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα, καθώς ο Νάτεσταντ έδιωχνε κάθε κίνδυνο…

Ο Σάμαρης αν και ήταν βελτιωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, δεν μπορούσε με τον Κονέ να τροφοδοτήσει τον Γκέκα. Κάτι που ανάγκασε τον ομοσπονδιακό τεχνικό να αλλάξει πλευρές στους Κονέ και Καρέλη, προκειμένου να βοηθήσει στο δημιουργικό κομμάτι. Εν μέρει υπήρξε μία μικρή βελτίωση, καθώς μετά τις προσπάθειες του Λάζαρου στο 11 και του Κονέ τρία λεπτά αργότερα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες. Μία στο 36’ με τον  Γκέκα που δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή και μία τεράστια στο 38 με τον Χριστοδουλόπουλο που βρέθηκε φάτσα με τον Νίλσεν, αλλά πλάσαρε άουτ.

Αντεπιθέσεις… φωτιά

Τα Νησιά Φερόε όμως, παίζοντας από την αρχή με αντεπιθέσεις και εκμεταλλευόμενα την προώθηση των ακραίων μπακ, δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες. Η πιο χαρακτηριστική ήταν αυτή στο τέλος του πρώτου μέρους με το τετ-α-τετ Έντσμουντσον, ενώ στο ενεργητικό τους, εκτός από τις προσπάθειες των Χάνσον (9΄) και Μπενζάμινσεν (44’) είχαν και ένα δοκάρι στο 17’, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Όλσεν.

Παρά τις αποδοκιμασίες που υπήρξαν με την λήξη του πρώτου μέρους και την είσοδο του Αθανασιάδη αντί του Γκέκα, στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα της Εθνική  δεν άλλαξε… Αντιθέτως τα κενά στην άμυνα μεγάλωναν, με αποτέλεσμα τα Φερόε να έχουν ένα ακόμη δοκάρι στο 51’ με τον Μπενζάμινσεν και άλλη μία ευκαιρία με τον Εντμουνσον (52’). Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων που έμοιαζε κάτι σαν… Μόντριτς (λόγω και του κουρέματος) μπροστά στους Έλληνες αμυντικούς, στο 62’ δεν χαρίστηκε κι άλλη φορά. Εκμεταλλεύτηκε τις καραμπόλες και την αδράνεια της άμυνας, ανοίγοντας το σκορ…




Άγχος και εκνευρισμός

Από εκείνο το σημείο και μετά, φαινόταν πως η Εθνική είχε χάσει το παιχνίδι, παρά το γεγονός ότι ο Κλαούντιο Ρανιέρι τα έπαιξε όλα για όλα, βάζοντας αρχικά τον Μαυρία και στη συνέχεια τον Μάνταλο αντί του Καραμπελα… Ο εκνευρισμός και η έλλειψη ψυχραιμίας ήταν κάτι παραπάνω από αισθητά στο παιχνίδι της, που σαν να μην έφτανε αυτό είδε και την τύχη να τις γυρίζει την πλάτη τουλάχιστον δύο φορές, με πρωταγωνιστή τον Κονέ. Μία στο 68’ με το σουτ από κοντινή απόσταση και μία στο 89’ με το δοκάρι που είχε ο μέσος της Ουντινέζε, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να πάρουν μία ιστορική νίκη και η Ελλάδα να γνωρίσει μία ντροπιαστική ήττα!
 
gazzetta.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot