Menu
Εκατομμύρια αναβολικά! Μεγάλη επιχείρηση σε Ρέντη και Αθήνα

Εκατομμύρια αναβολικά! Με…

Τα... πάντα βρήκαν...

Τουρκία: Προκαλεί στο Αιγαίο μετα τις δηλώσεις Τραμπ - Τσίπρα

Τουρκία: Προκαλεί στο Αιγ…

Λίγο μετά από τις ...

Θερίζει ο καρκίνος - Τι συμβαίνει στην Ελλάδα- Άρθρο του Κ. Ζαμάγια

Θερίζει ο καρκίνος - Τι σ…

Καλπάζουν» οι θάνα...

Κουντουρά: Ποιοι μπορούν να εξασφαλίσουν επιδότηση ως 50% για τουριστικά projects

Κουντουρά: Ποιοι μπορούν …

Στις 250 οι τουριστι...

Συμμετοχή του ΕΟΤ σε 45 διεθνείς τουριστικές εκθέσεις το 2018

Συμμετοχή του ΕΟΤ σε 45 δ…

Στην ιστοσελίδα του ...

Λιγότερη Φυσική, μαθήματα από ΕΠΑΛ στη Β΄ Λυκείου-Οξύτατες αντιδράσεις

Λιγότερη Φυσική, μαθήματα…

Ενοποίηση της Χημεία...

Η ΕΛ.ΑΣ. θα μετακινείται μόνο για «ιδιαίτερα σοβαρούς λόγους»-Εγγραφο της Αστυνομίας για «ακίνητους ενστόλους»

Η ΕΛ.ΑΣ. θα μετακινείται …

Η ΕΛ.ΑΣ. περιορίζει ...

Τέλος οι γουρούνες στα νησιά

Τέλος οι γουρούνες στα νη…

Παρελθόν θα αποτελού...

Νέα Μουσική Κυκλοφορία-Φλώρα Κοτρίδη-Δεν με νοιάζει κι αν μας δουν

Νέα Μουσική Κυκλοφορία-Φλ…

Μια ξεχωριστή φωνή,η...

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ  «Δεν θα πληρώσει η Αυτοδιοίκηση τον κομματικό σας στρατό»

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤ…

«Μετά τη φορολογική ...

ΤΡΑΜΠ ΠΡΟΣ ΤΣΙΠΡΑ: ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ

ΤΡΑΜΠ ΠΡΟΣ ΤΣΙΠΡΑ: ΝΑ ΣΑΣ…

«Η Ελλάδα κάνει σπ...

Αντιδήμαρχος Κω Θ. Μουζουράκης : θα αφιερώσουμε όσο χρόνο απαιτεί η παρέμβαση για την ανάδειξη του πάρκου της αρχαίας αγοράς.δηλώσεις /video

Αντιδήμαρχος Κω Θ. Μουζου…

Με μια πραγματικά γε...

Prev Next

Ερωτευόμαστε μόνο 3 ανθρώπους στη ζωή μας και υπάρχει σημαντικός λόγος

Ερωτευόμαστε μόνο 3 ανθρώπους στη ζωή μας και υπάρχει σημαντικός λόγος
jumbo-banner
Λέγεται πως ερωτευόμαστε μόνο τρεις ανθρώπους στη ζωή μας. Mε τον καθένα για ξεχωριστό λόγο. Αυτές οι τρεις ξεχωριστές αγάπες είναι όλες απαραίτητες για να μάθουμε πώς να αγαπάμε και να μας αγαπούν.
Ο έρωτας είναι μια κινητήριος δύναμη για όλους τους ανθρώπους. Για άλλους είναι πολύ εύκολο να ερωτευτούν, ενώ για μερικούς πολύ σπάνιο και δύσκολο. Πολλοί τον αναζητούν, άλλοι τον φοβούνται και κάποιοι τον αποφεύγουν. Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορείς να τον ελέγξεις.
Κάποτε κάποιος είπε κάτι σοφό: «Η αγάπη είναι απλώς μια λέξη μέχρι να έρθει κάποιος και να της δώσει νόημα». Και αυτό είναι η βάση της θεωρίας που θέλει να ερωτευόμαστε τρεις φορές στη ζωή μας, με την καθεμία να εξυπηρετεί έναν πολύ διαφορετικό σκοπό, την οποία θα αναλύσουμε παρακάτω:
1. Παραμυθένια αγάπη
Συχνά ο πρώτος μας έρωτας είναι όταν είμαστε μικροί, στο σχολείο. Είναι ο ιδεατός έρωτας, όπως στα παραμύθια που διαβάζαμε όταν ήμασταν παιδιά. Τον εξιδανικεύουμε και πιστεύουμε ότι θα διαρκέσει για μια ζωή. Αυτή η αγάπη προσεγγίζει περισσότερο αυτό που θέλει η κοινωνία ή οι γονείς μας παρά τι θέλουμε εμείς. Δεν έχει σημασία αν δεν αισθανόμαστε καλά μέσα στη σχέση ή αν βρίσκουμε τον εαυτό μας να «πνίγει» τα δικά μας θέλω για να την κάνουμε να δουλέψει, γιατί βαθιά μέσα μας πιστεύουμε πως έτσι υποτίθεται ότι πρέπει να είναι η αγάπη. Ο τρόπος που φαίνεται η σχέση μας προς τα έξω είναι πιο σημαντικός από αυτό που πραγματικά νιώθουμε. Σε αυτόν τον τύπο αγάπης, το πώς μας βλέπουν οι άλλοι είναι πιο σημαντικό από το πώς αισθανόμαστε.
2. Περίπλοκη αγάπη
Η επόμενη αγάπη, η δεύτερη, είναι η σκληρή. Αυτή είναι η αγάπη που μας διδάσκει μαθήματα για τους εαυτούς μας. Αυτή η αγάπη φέρνει μαζί της μεγάλο πόνο. Τον πόνο της απώλειας, την εξαπάτηση και τα ψέματα. Το δεύτερο είδος αγάπης είναι το πιο δύσκολο και πιο περίπλοκο στην ζωή μας. Θεωρούμε, ότι έχουμε αποκτήσει εμπειρίες και γνώσεις από την προηγούμενη αγάπη και επιλέγουμε έναν τελείως διαφορετικό τύπο συντρόφου. Αρπάζουμε κάθε ευκαιρία να βελτιώσουμε την σχέση μας, αλλά κάθε προσπάθεια οδηγεί σε μεγαλύτερη αποτυχία. Είναι ένα πραγματικό δράμα με περιστασιακές στιγμές χαράς. Ενας φαύλος κύκλος. Για άλλη μια φορά, αδιαφορούμε για τα πραγματικά μας αισθήματα λόγω των ατελείωτων προσπαθειών να σώσουμε μια προβληματική σχέση. Με αυτόν τον τύπο αγάπης, το να προσπαθούμε να την κάνουμε να δουλέψει είναι πιο σημαντικό από το να σκεφτούμε αν όντως πρέπει να προσπαθήσουμε.Ο αγώνας δηλαδή για να κάνουμε την κατάσταση καλύτερη γίνεται πιο σημαντικός από την ίδια την κατάσταση. Είναι η αγάπη που ευχόμαστε να ήταν σωστή.
3. Ωριμη αγάπη
Και η τρίτη είναι η αγάπη που ποτέ δεν βλέπεις να έρχεται. Εμφανίζεται συνήθως στην ζωή μας, όταν είμαστε έτοιμοι να τα παρατήσουμε. Ερχεται εκεί που δεν το περιμένουμε και δεν συνάδει με αυτό που έχουμε στο μυαλό μας ως ιδανική αγάπη. Δεν φαίνεται να είναι τέλεια. Είναι η σχέση που μας ταρακουνά αρκετά, γιατί δεν την είχαμε σχεδιάσει ποτέ. Αυτή είναι η αγάπη στην οποία ερχόμαστε κοντά με κάποιον και απλά ταιριάζουμε. Δεν υπάρχουν ιδανικές προσδοκίες σχετικά με το πώς θα πρέπει να συμπεριφέρεται ο άλλος και δεν υπάρχει πίεση στο να γίνουμε κάποιοι άλλοι από αυτό που είμαστε. Είναι η αγάπη που την νιώθουμε εντάξει. Είμαστε απλά αποδέκτες για αυτό που είμαστε πραγματικά. Αυτού του είδους η αγάπη μας διδάσκει να είμαστε αληθινοί και ότι μια σχέση δεν χρειάζεται να είναι τέλεια.
bovary.gr

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή

Επαγγελματικός Οδηγός