Menu

Eurovision 2018: Άρχισαν τα… παρατράγουδα

Eurovision 2018: Άρχισαν τα… παρατράγουδα
jumbo-banner
Είναι από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς με εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο να περιμένουν κάθε χρόνο να διασκεδάσουν ακούγοντας μουσική.

Είναι από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά project με εκατομμύρια τηλεθεατές να παρακολουθούν κάθε χρόνο τα τραγούδια αλλά και τη σκηνική τους παρουσία.
Η Eurovision είναι γιορτή αλλά είναι και κέρδος…! Σημαντικό οικονομικό κέρδος αν και εφόσον βεβαίως οι ιθύνοντες κάνουν όσα πρέπει… με αυτούς που πρέπει. Δεν είναι τυχαίο που η ΕΡΤ -που ως δημόσια τηλεόραση έχει αναλάβει τη διοργάνωση και προβολή του φεστιβάλ της Eurovision- σημειώνει υψηλές τηλεθεάσεις, τις οποίες δεν συνηθίζει να βλέπει στους πίνακες της Nielsen. Ούτε είναι τυχαίο ότι τα περισσότερα χρόνια με το που ξεκινήσουν οι διαδικασίες για το διαγωνισμό αρχίζει ένα έντονο παρασκήνιο… με πολλά να γράφονται… και πολλά περισσότερα να λέγονται…!
Έτσι και φέτος λοιπόν, για να τηρηθούν όπως φαίνεται οι… παραδόσεις, πολλά είναι αυτά που λέγονται… και μάλιστα ορισμένα από αυτά «αγγίζουν» σοβαρά, σοβαρότατα αδικήματα.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Πριν από μέρες πρώτα μέσα από το Newsit.gr δημοσιοποιήσαμε τα πέντε τραγούδια που αποφάσισε η γνωμοδοτική καλλιτεχνική επιτροπή της ΕΡΤ να επιλέξει από τα είκοσι που κατέθεσαν οι δισκογραφικές εταιρείες. Για το περιεχόμενο του ρεπορτάζ μας θα ήταν φρόνιμο να μην αμφιβάλλει κανείς καθώς υπάρχουν επίσημα έγγραφα που έχουμε στην κατοχή μας και με τα οποία αποδεικνύεται η εγκυρότητά του.
Από εκείνη τη μέρα λοιπόν ξεκίνησε έντονο παρασκήνιο που συνεχίζεται έως και τώρα και που ορισμένα από όσα λέγονται είναι σοβαρά αδικήματα και είναι καλό να διευκρινίσουμε ορισμένα πράγματα. Ένα από αυτά τα πολύ σοβαρά που λέγονται είναι ότι κάποια από τις συμμετοχές, τις είκοσι που κατατέθηκαν στην ΕΡΤ, κόστισε τρεις χιλιάδες ευρώ στον καλλιτέχνη που τα έδωσε στην εταιρεία του για να καταθέσει το φάκελο με την αιτιολογία ότι «τα θέλει η ΕΡΤ». Αν αυτό ισχύει και δεν είναι ένα ακόμα «παρατράγουδο» τότε είναι πολύ σοβαρό γιατί ουδέποτε, το ξαναλέω: ουδέποτε η ΕΡΤ δεν ζήτησε χρήματα για να κατατεθεί πρόταση. Ενώ λοιπόν θα μπορούσε αυτό το «παρατράγουδο» να είναι ένα ακόμα από αυτά που ακούγονται για να αμαυρώσουν το διαγωνισμό και κυρίως τη δημόσια τηλεόραση, χθες το βράδυ, μαθαίνω από το «παρασκήνιο» ότι το ίδιο πρόσωπο κατέβαλε δύο ακόμα χιλιάδες ευρώ στην εταιρεία του προκειμένου όπως του ειπώθηκε η γνωμοδότηση της καλλιτεχνικής επιτροπής της ΕΡΤ να… διευρυνθεί και από πέντε τραγούδια στον ελληνικό τελικό να είναι τελικά έξι. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν υπάρξει πράγματι… φωτιά, καθώς στο παρασκήνιο ο καπνός γίνεται όλο και πιο έντονος. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρω ότι σήμερα είναι προγραμματισμένη η πρώτη συνάντηση της οργανωτικής επιτροπής που θα αναλάβει να κάνει τις συναντήσεις με τις δισκογραφικές εταιρείες των πέντε τραγουδιών που προτάθηκαν από τη καλλιτεχνική επιτροπή προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο πρόθυμες αλλά και ικανές είναι να συμμετέχουν οικονομικά και όπως επιβάλλεται στην προώθηση του τραγουδιού τους. Τώρα αν αυτή η οργανωτική επιτροπή αποφασίσει να… αλλοιώσει τη γνωμοδότηση της καλλιτεχνικής, είτε με το να ακυρώσει κάποιο τραγούδι είτε με το να διευρύνει τη λίστα θα προκαλέσει πολλά εύλογα ερωτήματα για τα προαναφερθέντα «παρατράγουδα» που ακούγονται!
Και επειδή όπως προανέφερα το παρασκήνιο βράζει, θέλετε κι ένα ακόμα… παρατραγουδάκι; Τις τελευταίες ημέρες αρκετά στελέχη της ΕΡΤ, υψηλόβαθμα και μη, δέχονται συνεχώς… συστάσεις από πρόσωπο που γνωρίζουν μέσα από τον ευρύτερο επαγγελματικό χώρο, το οποίο μαίνεται για ορισμένες από τις υποψηφιότητες που ενέκρινε και πρότεινε η καλλιτεχνική επιτροπή. Η φράση «έχει γίνει στενός κορσές» ακούγεται ιδιαίτερα σε γραφεία του ραδιομεγάρου και αφορούν το ίδιο πρόσωπο που όμως έχει στενή σχέση με κάποιο στέλεχος. Το «παρατραγουδάκι» λοιπόν λέει ότι οι δυο τους έχουν επιθυμία να προωθήσουν δύο συγκεκριμένες προτάσεις καλλιτεχνών… που δεν είναι ανάμεσα στις είκοσι, αλλά συνδέονται με άλλο πρόσωπο της ΕΡΤ που έχει επαγγελματική σχέση μαζί τους.
Αυτά λοιπόν είναι ορισμένα, αλλά από τα πιο σοβαρά παρατράγουδα που ακούγονται έντονα τις τελευταίες ημέρες και έχουν να κάνουν με τον ελληνικό τελικό από τον οποίο θα αναδειχθεί το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο διαγωνισμό της Eurovision. Ωστόσο οφείλω να τονίσω ότι γνωρίζοντας αρκετά από τα στελέχη της δημόσιας τηλεόρασης αλλά και ότι στο «τιμόνι» της βρίσκεται ένα αποδεδειγμένα έμπειρο και έντιμο στέλεχός της, ο διευθύνων σύμβουλος Βασίλης Κωστόπουλος, θεωρώ ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και νόμιμα. Γιατί δυστυχώς παλαιότερα κάποια από τα… όργανά της χρησιμοποίησαν άλλα όργανα, μουσικά, αλλά αυτό που θα έβγαινε από μέσα τους δεν θα ήταν παρατράγουδο, αλλά κάτι που κινδύνευσε να τινάξει στον αέρα την τότε ελληνική αποστολή και να αμαυρώσει την εικόνα της χώρας μας διεθνώς. Σας είπα… γνωρίζω πολλά… και θα τα πούμε εκτενέστερα… όταν έρθει η ώρα…!
kos patisserie
επιστροφή στην κορυφή