Menu
Κουντουρά: Η Κως ανέκαμψε πλήρως. Συνεχίζουμε!

Κουντουρά: Η Κως ανέκαμψε…

Πλήρης η ανάκαμψη γι...

Γ. Φλεβάρης: Το έργο της Περιφέρειας

Γ. Φλεβάρης: Το έργο της …

Λίθοι και πλίνθοι ...

Το πρόγραμμα της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. από 4 έως 6 Μαρτίου 2017.

Το πρόγραμμα της Τ.Ε. Ε.Ο…

Η Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκα...

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΑΥΛΙΔΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΑΥΛΙΔΗ ΓΙΑ ΣΗΜ…

Επιστολές Παυλίδη γι...

Σύλληψη διωκόμενου 21 χρονου ημεδαπού στην Κω για υπόθεση διακεκριμένων κλοπών

Σύλληψη διωκόμενου 21 χρο…

Την 25-07-2017 το πρ...

Άγνωστος δράστης, παραβίασε εμπορική επιχείρηση στην Κω και αφαίρεσε χρηματικό ποσό

Άγνωστος δράστης, παραβία…

Σχηματισμός δικογρ...

ΔΕΙΤΕ τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Κω για τη λήψη απόφασης κατά της δημιουργίας του νέου κλειστού προαναχωρησιακού κέντρου κράτησης (βίντεο)

ΔΕΙΤΕ τη συνεδρίαση του Δ…

Δείτε την τακτική συ...

Αυτές είναι οι αυξήσεις της Fraport

Αυτές είναι οι αυξήσεις τ…

Αποκαλύπτουμε σήμερα...

Πιστοποιημένος από την AIMS και την IAAF ο Μαραθώνιος της Ρόδου

Πιστοποιημένος από την AI…

Την πιστοποίηση τη...

Απόρρητη έκθεση της CIA: Τι λένε οι Αμερικάνοι για την Ελλάδα και το Δίκαιο της Θάλασσας-Τι αναφέρεται για το Καστελλόριζο

Απόρρητη έκθεση της CIA: …

Μια απόρρητη έκθεση ...

Πώς θα αλλάξεις γνώμη στα ζώδια που αρνούνται να σου κάνουν ένα χατίρι

Πώς θα αλλάξεις γνώμη στα…

Κριός Θα ξέρεις β...

Οταν οι φίλες σου δεν συμπαθούν το αγόρι σου -5 σημάδια

Οταν οι φίλες σου δεν συμ…

Οταν είσαι μαζί το...

Prev Next

Άθλια μεθόδευση που αποκτά κοινοβουλευτικό μανδύα η αφαίρεση από τη Ρόδο του τμήματος Διοίκησης Τουρισμού

Άθλια μεθόδευση που αποκτά κοινοβουλευτικό μανδύα η αφαίρεση από τη Ρόδο του τμήματος Διοίκησης Τουρισμού
jumbo-banner

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Όταν μίλησα για κυβερνητική μεθόδευση προκειμένου να αφαιρεθεί από τη Ρόδο το Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού, πολλοί χαρακτήρισαν υπερβολική την αντίδρασή μου.
Δυστυχώς όχι μόνο δικαιώθηκα, αλλά αυτή η άθλια μεθόδευση αποκτά πλέον θεσμικό και κοινοβουλευτικό μανδύα, αφού στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας «Ρύθμιση θεμάτων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας και άλλες διατάξεις», περιλαμβάνεται άρθρο που επισημοποιεί την ίδρυση της σχολής στη Χίο και όχι στη Ρόδο, όπως είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.
Την Πέμπτη στην ομιλία μου στη Βουλή θα αναφερθώ αναλυτικά στο παρασκήνιο αυτής της αθλιότητας που διεπράχθη εις βάρος της Ρόδου αλλά και σε αυτούς που ευθύνονται.

Είναι σαφές ότι υπήρξε μεθοδευμένη προσπάθεια εδώ και δύο χρόνια για να ακυρωθεί η προοπτική δημιουργίας τμήματος Διοίκησης Τουρισμού με έδρα τη Ρόδο, όπως είχε αποφασιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.
Εδώ και δύο χρόνια επαναφέρω το θέμα με παρεμβάσεις στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και ερωτήσεις στη Βουλή, αλλά συναντούσα πάντα τοίχο.
Η μεθόδευση ήταν πολύ απλή : παρέπεμπαν το θέμα στις καλένδες, αρνούμενοι να εκδώσουν τα σχετικά προεδρικά διατάγματα, για να περάσει ο καιρός. Και στη δεδομένη στιγμή έφεραν ρύθμιση για την ίδρυση του τμήματος στη Χίο, αντί για τη Ρόδο.

Στη λογική κάποιων, πρέπει να γκρεμίζεται και να ακυρώνεται ό,τι σωστό έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση, έστω και αν αυτό σημαίνει ευθεία περιφρόνηση και προσβολή απέναντι στη Ρόδο του τουρισμού και του πολιτισμού.
Αποδεικνύεται επίσης, ότι οι διαβεβαιώσεις για την επανεξέταση του ζητήματος ήταν κούφια λόγια και ψέματα. Άλλωστε η αλήθεια και αυτή η κυβέρνηση βρίσκονταν πάντα σε μεγάλη απόσταση.
Τεράστιες είναι και οι ευθύνες της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου , η οποία πλέον επιβεβαιώνει την αποξένωσή της από τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα, κάτι που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για την βιωσιμότητα και την εξέλιξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο μέλλον.
Για όλα όμως θα μιλήσουμε την Πέμπτη στη Βουλή».

eshopkos-small
pizzacon-small
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

1 σχόλιο

 • Παντελής Κονσολάκης
  Παντελής Κονσολάκης Τρίτη, 07 Φεβρουάριος 2017 15:35 Απάντησε

  H ίδρυση του Τμήματος στη Ρόδο κάθε άλλο παρά δόκιμη είναι από τη στιγμή που δεν έχουν εξασφαλιστεί οι προϋποθέσεις για τη σωστή λειτουργία του, δηλαδή: προσωπικό με τεχνογνωσία, υποδομές, εξασφάλιση αμοιβών του εκπαιδευτικού προσωπικού.

  Επίσης πρέπει να διευκρινισθεί ότι το Τμήμα Τουρισμού σκοπεύει να καταρτίσει επαγγελματίες Οικονομίας και Διοίκησης στον Τουρισμό και όχι προσωπικό που θα δουλεύει με τους Τουρίστες, αυτό δηλαδή που συμβαίνει επί δεκαετίες στη Ρόδο.

  Για να γίνει πιο σαφές: το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο έχει τμήματα που αφορούν στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες, στην Ιστορία, στις Μεσογειακές Σπουδές. Τα Τμήματα Οργάνωσης, Διοίκησης και Οικονομίας, λειτουργούν ήδη στη Χίο και ουσιαστικά μιλάμε για επανίδρυση του Τμήματος Τουρισμού στη Χίο.

  Συνεπώς, ενδείκνυται η Χίος για το Τμήμα Τουρισμού, διότι είναι στο πλαίσιο των Τμημάτων που ήδη διαθέτει και παραδειγματικά για να γίνει πιο σαφές: σ'ένα φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης Θεωρητικών Μαθημάτων ζητείται η διδασκαλία Φυσικής, χωρίς επιπλέον αίθουσες και κυρίως χωρίς προσωπικό. Πόσο λογικό και αποδοτικό μπορεί να είναι;

  Τέλος: τα λογικά κριτήρια υποδεικνύουν τη Χίο για την ίδρυση Τμήματος Τουρισμού, τα πολιτικά-συμφεροντολογικά δείχνουν τη Ρόδο. '

  Όμως ένα Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα που αξιολογείται αντικειμενικά και ισότιμα και κατατάσσεται 1ο και με Άριστα ανάμεσα στα 36 εξεταζόμενα ΑΕΙ της Χώρας από εξωτερικούς παράγοντες, δεν μπορεί και δεν πρέπει να αλλοιώσει τους στόχους και τη στρατηγική του για να ικανοποιήσει τις δουλοπρεπείς και μικροπρεπείς υποσχέσεις κάποιων πολιτικών μαυρογιαλούρων...

  Βλέπει μπροστά και ψηλά! Διότι αντικειμενικές πρωτιές και ερπετική συμπεριφορά, ύποπτη και πολιτικάντικη δεν συμπορεύονται._

Προσθήκη σχολίου

H Kostoday.com δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο, καθώς θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του, χωρίς να σημαίνει ότι αυτές εκφράζουν την ηλεκτρονική μας εφημερίδα. Σχόλια υβριστικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση. Παρακαλούμε πολύ προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια. Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή